VÆR MED I LIVING WITH A GREEN HEART

VIL DU GERNE INSPIRERE TIL EN MERE BÆREDYGTIG FREMTID?

By Knauf Insulation
januar 24, 2022

Knauf Insulation støtter et spændende nyt slovensk initiativ til at inspirere til trivsel, nye bæredygtige måder at leve på og omstillingen af grå bymiljøer til blomstrende, grønne bykerner.

Virksomhedens Systems Division i Slovenien har været en afgørende katalysator for initiativet, der er kendt som Living With A Green Heart. Nu inviteres andre virksomheder, enkeltpersoner og grupper til at slutte sig til missionen for at hjælpe folk med at skabe en mere bæredygtig fremtid i overensstemmelse med FN’ s mål for bæredygtig udvikling.

Saša Bavec, Knauf Insulations Managing Director Systems Division og Group Marketing Director: «Drivkraften bag Living With A Green Heart er anerkendelsen af, at kun personer, der træffer en bevidst beslutning om at begynde at leve et mere bæredygtigt liv og inspirere andre til at gøre det samme, kan drive samfundets grønne omstilling.

Og personer kan kun træffe sådanne beslutninger, hvis de har det godt og lever livet til fulde. Det betyder, at virksomheder, organisationer og regeringer har en forpligtelse til at skabe miljøer, som mennesker kan trives i.»

Sasa Bavec

Inspiration til bæredygtighed ved verdensudstillingen

I denne måned og den næste vil en række events blive afholdt af Living With A Green Heart i den slovenske udstillingsbygning ved verdensudstillingen i Dubai – et iøjnefaldende eksempel på en bæredygtig bygning med en seks meters 500 m2 Urbanscape-green wall lavet af 45.000 planter.

For at hjælpe folk til at blive den bedste version af sig selv fokuserer Living With A Green Heart på mental sundhed og trivsel og udviklingen af økosystemer, der gør det muligt for folk at trives.

«Living With A Green Heart forsøger at skabe et mere indbydende og ansvarligt miljø for medarbejderne på alle niveauer og inden for alle aspekter, med en værdsættelse af diversitet og en forbedring af relationerne og den måde, vi arbejder, samarbejder og sameksisterer på i vores miljøer,» siger Saša.

Omstilling af grå byer til grønne

Et andet afgørende aspekt ved initiativet er udviklingen af bæredygtige produkter og løsninger, der har styrken til at omstille grå byer til grønne oaser og skabelsen af bedre bygninger.

Dette fokus er i tråd med Knauf Insulations Urbanscape Green Solutions-division, der vedholdende har advokeret for flere grønne vægge og tage i bykernerne med henblik på at fremme biodiversiteten, dekarboniseringen af bygninger og skabelsen af bæredygtige rum, der er gode for miljøet og vores samfund.

Ved at slutte sig til Living With A Green Heart-initiativet vil man kunne dele bæredygtig best practice, arbejde sammen i bæredygtighedsprogrammer og nyde godt af støtte fra et dynamisk, samarbejdende netværk.

Tred og mark

Knauf Insulation er defineret ved bæredygtighed

Lige fra innovative energibesparelsesløsninger til masserenovering af sociale boliger har Knauf Insulation altid sat bæredygtighed i centrum for alle sine aktiviteter.

I 2020 lancerede virksomheden sin nye bæredygtighedsstrategi For A Better World, der udstikker ambitiøse mål for 2025, herunder nul affald til lossepladsen og en CO2-reduktion i produkterne på 15 %.

Klik her for at læse mere om Living With A Green Heart eller besøge den slovenske udstillingsbygning ved verdensudstillingen i Dubai.

Slovenia Urbanscape
Nyheder
Knauf Insulation Finland Koli Hotel view

Innovativt partnerskab for energieffektivt hotelbyggeri i den smukke Koli Nationalpark, Finland

Knauf Insulation Finland har indledt et samarbejde med Lämmin Koti OY i et spændende hotelbyggeri i Koli Nationalpark, Finland. Formålet med samarbejdet er at tilbyde glasuldsisolering af høj kvalitet og bidrage til øget energieffektivitet i byggeprocessen.

Tero Mäkinen, der er sælger for Knauf Insulation Finland, mødte ejeren af Lämmin Koti, Markku Väänänen, på hotelpladsen i Koli, hvor Lämmin Koti-teamet arbejdede med loftsisolering. Lämmin Koti fejrer sit 10 års jubilæum i år og har siden starten været specialiseret i renoverings- og byggeløsninger, der forbedrer energieffektiviteten i hjemmemiljøer.

Fokuseringen på glasuld har givet resultater.

Markku Väänänen er begejstret for samarbejdet: ”I de seneste år har vi haft et stærkt fokus på at installere glasuldsisolering, og Knauf Insulation har været en pålidelig samarbejdspartner siden begyndelsen Vi har etableret vores position i Joensuu og Norra Karelen og er nu godt kendt for vores ekspertise inden for glasuldsisolering.”

Lämmin Koti gennemfører projekter af forskellig størrelse, og den øgede efterspørgsel på ekstra isolering som følge af stigende energiudgifter har fået både boligforeninger og privatpersoner til at bestille deres tjenester. Ud over disse projekter er virksomheden nu involveret i det store hotelbyggeri i Koli, hvor isoleringen af loftet er en vigtig del af arbejdet. Selvom byggeaktiviteterne er aftaget i den senere tid, er behovet for ekstra isolering blevet ved at vokse.

Lämmin Koti har også planer om at udføre flere projekter med supplerende isolering til facader, hvor Knaufs Supafil-glasuld kan bruges til at forbedre energieffektiviteten ved renovering af ældre bygninger. Virksomheden ser et betydeligt potentiale i denne slags projekter i fremtiden og har allerede lavet vægisolering i både nye og ældre huse.

Markku Väänänen fremhæver fordelene ved Knaufs Supafil Frame-produkt og fortæller, at når man blæser Knaufs isolering ind på et mørkt og trangt loft, forstår man, hvilken fordel det er at blæse med hvid uld. ”Hvid uld virker meget bedre for installatøren, hvilket garanterer bedre arbejdskvalitet”, fortæller Markku.

Miljøvenlighed handler om mere end bare at bruge genanvendte materialer som råstof.

”Let glasuld og en stor lastkapacitet er en fordel for både os og kunden”, fortsætter Markku Väänänen. ”Stigende udgifter til brændstof og energi påvirker også os. Produktet er fremstillet af genbrugt glas og har en fremragende transportvægt i forhold til de blæste kubikmeter. Når vi kan få plads til flere hundrede kubikmeter uld i vores køretøj, sparer vi unødige transporter tilbage til lageret. Det er særligt positivt her i Norra Karelen, hvor vi skal dække store afstande.”

”Det er alt sammen relateret til Knauf Insulations bredere miljøtænkning, hvor fokus ikke bare er på råmaterialerne, men også på energien, der indgår i fremstilling og transport. Isolering var tidligere lidt ligesom at gå med en dynejakke i koldt vejr. Det handlede først og fremmest om at holde huset varmt. Vi har længe talt for et bredere syn på miljøvenlighed. Råmaterialerne i sig selv er ikke nok længere, selvom genbrugt glas er et udmærket udgangspunkt som råstof til isolering. Der er mange andre faktorer relateret til produktion og transport, som vi hele tiden forsøger at gøre mere miljøvenlige,” afslutter Markku Väänänen.

13.07.2023