Tag del i vores årsrapport for 2022: "Insulations Matters" - FOR A BETTER WORLD!

By Annika Gillholm
december 02, 2022

Vi er glade for at kunne annoncere lanceringen af vores årsrapport for 2022 ”Insulation Matters”.

Dominique Bossan, adm. direktør for Knauf Insulation Europe/Middle East/Asia og medlem af Knaufs koncerndirektion, siger: Der er ingen tvivl om, at 2022 har været et udfordrende år. Men endnu en gang har vores team taget udfordringen på sig. Det, der virkelig gør vores medarbejdere unikke, er deres engagement. Vores årsberetning for 2022 afspejler dette.

Selv om vores kommende bæredygtighedsmål er ambitiøse, så skal vi nok fastholde og indfri dem. Vi bevæger os i den rigtige retning og øger vores ressourcer for at nå vores nye ambitiøse mål. 

2022 har også været en milepæl med hensyn til vores ambitioner om at arbejde for en cirkulær økonomi. Blandt andet har vi lanceret vores banebrydende genbrugsanlæg i Visé, Belgien.

Marc Bosmans, Group Sustainability Director for Knauf Insulation, siger: Et af årets højdepunkter har været åbningen af vores genbrugsanlæg til glasmineraluld, hvilket er et stort skridt fremad, der hjælper os med at opfylde vores forpligtelse om at tilbagetage 25 % af kundeaffaldet fra arbejdspladser, som en del af vores For a Better World-strategi.

For a better world” fokuserer på:

CREATE BETTER BUILDNINGS
Hvordan vi fremmer en bedre verden gennem bygningsrenovering, og hvorfor globale ledere bør prioritere energieffektivitet.

PUT PEOPLE FIRST
Hvordan vi fortsætter med at opnå yderligere sikkerhedsforbedringer, samtidigt med at vi styrker vores medarbejdere gennem mangfoldigheds- og inklusionsinitiativer og vedtager målbevidste tiltag på lokalt niveau.

ACHIVE ZERO CARBON
Hvordan vi intensiverer initiativer for at mindske vores egen CO2 udledning med 15 % inden 2025 – vi kalder det en revolution for reducerede CO2-udslip.

DELIVER A CIRCULAR ECONOMY
Hvordan Knaufs Heraklith Wood Wool er lykkedes med at nå sit mål om nul affald til deponering – to år tidligere end planlagt.

Læs hele bæredygtighedsrapporten her!

Nyheder
Knauf Insulation Finland Koli Hotel view

Innovativt partnerskab for energieffektivt hotelbyggeri i den smukke Koli Nationalpark, Finland

Knauf Insulation Finland har indledt et samarbejde med Lämmin Koti OY i et spændende hotelbyggeri i Koli Nationalpark, Finland. Formålet med samarbejdet er at tilbyde glasuldsisolering af høj kvalitet og bidrage til øget energieffektivitet i byggeprocessen.

Tero Mäkinen, der er sælger for Knauf Insulation Finland, mødte ejeren af Lämmin Koti, Markku Väänänen, på hotelpladsen i Koli, hvor Lämmin Koti-teamet arbejdede med loftsisolering. Lämmin Koti fejrer sit 10 års jubilæum i år og har siden starten været specialiseret i renoverings- og byggeløsninger, der forbedrer energieffektiviteten i hjemmemiljøer.

Fokuseringen på glasuld har givet resultater.

Markku Väänänen er begejstret for samarbejdet: ”I de seneste år har vi haft et stærkt fokus på at installere glasuldsisolering, og Knauf Insulation har været en pålidelig samarbejdspartner siden begyndelsen Vi har etableret vores position i Joensuu og Norra Karelen og er nu godt kendt for vores ekspertise inden for glasuldsisolering.”

Lämmin Koti gennemfører projekter af forskellig størrelse, og den øgede efterspørgsel på ekstra isolering som følge af stigende energiudgifter har fået både boligforeninger og privatpersoner til at bestille deres tjenester. Ud over disse projekter er virksomheden nu involveret i det store hotelbyggeri i Koli, hvor isoleringen af loftet er en vigtig del af arbejdet. Selvom byggeaktiviteterne er aftaget i den senere tid, er behovet for ekstra isolering blevet ved at vokse.

Lämmin Koti har også planer om at udføre flere projekter med supplerende isolering til facader, hvor Knaufs Supafil-glasuld kan bruges til at forbedre energieffektiviteten ved renovering af ældre bygninger. Virksomheden ser et betydeligt potentiale i denne slags projekter i fremtiden og har allerede lavet vægisolering i både nye og ældre huse.

Markku Väänänen fremhæver fordelene ved Knaufs Supafil Frame-produkt og fortæller, at når man blæser Knaufs isolering ind på et mørkt og trangt loft, forstår man, hvilken fordel det er at blæse med hvid uld. ”Hvid uld virker meget bedre for installatøren, hvilket garanterer bedre arbejdskvalitet”, fortæller Markku.

Miljøvenlighed handler om mere end bare at bruge genanvendte materialer som råstof.

”Let glasuld og en stor lastkapacitet er en fordel for både os og kunden”, fortsætter Markku Väänänen. ”Stigende udgifter til brændstof og energi påvirker også os. Produktet er fremstillet af genbrugt glas og har en fremragende transportvægt i forhold til de blæste kubikmeter. Når vi kan få plads til flere hundrede kubikmeter uld i vores køretøj, sparer vi unødige transporter tilbage til lageret. Det er særligt positivt her i Norra Karelen, hvor vi skal dække store afstande.”

”Det er alt sammen relateret til Knauf Insulations bredere miljøtænkning, hvor fokus ikke bare er på råmaterialerne, men også på energien, der indgår i fremstilling og transport. Isolering var tidligere lidt ligesom at gå med en dynejakke i koldt vejr. Det handlede først og fremmest om at holde huset varmt. Vi har længe talt for et bredere syn på miljøvenlighed. Råmaterialerne i sig selv er ikke nok længere, selvom genbrugt glas er et udmærket udgangspunkt som råstof til isolering. Der er mange andre faktorer relateret til produktion og transport, som vi hele tiden forsøger at gøre mere miljøvenlige,” afslutter Markku Väänänen.

13.07.2023