Skoglunds vælger EcoBatt35: Økonomien og tømrerne styrer

By Anonymous
januar 18, 2017

Det ene projekt afløser det andet for byggefirmaet Skoglunds i Leksand: nye lejligheder og nyt bankkontor i Leksand og opførelsen af et stort forlystelsessted i Falun. Der er en fællesnævner: EcoBatt35 fra Knauf Insulation.

95 procent af tømrerne gerne have Eco-
Batt, fordi det kløer mindre og er nemt at arbejde med, siger Sivert Andersson, arbejdsleder hos Skoglunds.
EcoBatt er ikke nyt for Skoglunds. Isoleringen har været anvendt før ved bl.a. opførelsen af Mora Resecentrum og ombygningen af
Leksands Sparbank i Rättvik samt Brf Rosens lade i Leksand.
– Den var rigtig god der, og med den nye, lavere lambda-værdi er valget endnu nemmere, siger Sivert Andersson, der køber al isoleringen hos AB Karl Hedin i Leksand.
Efter ombygningen af sparekassens filial i Rättvik forestår ombygningen af Leksands Sparbanks hovedkontor på den meget passende
adresse Sparbanksgatan 1 i Leksand. Huset i tre plan skal tilpasses i tre etaper til dagens virkelighed, hvilket betyder mindre håndtering af
kontanter og mere plads til møder.
– Det er naturligvis vigtigt med et lavt støjniveau, så vi har 70 centimeter EcoBatt i indervæggene, siger Sivert Andersson.

VED BREDDEN AF ELVEN

Samtidig opfører Skoglunds nye lejligheder på den anden side af Österdalälven. Sommeren 2014 var 16 lejligheder klar til indflytning i Brf Rosen lige ved bredden af elven. Den succes bliver nu fulgt op med yderligere otte lejligheder i Brf Liljan lige ved siden af. I november blev fundamentet støbt, og indflytningen er beregnet til sommer.
– Driftsøkonomien bliver kun vigtigere og vigtigere, når man bygger nyt. I ydervæggene lægger vi 170 mm EcoBatt35, siger Sivert Andersson.
Også i Falun har Skoglunds et interessant projekt som medejer i Falun Bowling & Krog. På Myntgatan i Falun opføres et 2.500 kvadratmeter stort forlystelsesområde med blandt andet ti bowlingbaner, natklub med plads til 900 personer, restaurant, bar og lounge, som skal stå klart i efteråret 2017.
– Her bliver lydisoleringen sammen med driftsøkonomien et vigtigt aspekt. Jeg kan ikke forestille mig andet end, at det bliver EcoBatt,
siger Sivert Andersson.