Store projekter afløser hinanden for Jorton A/S

Store projekter afløser hinanden for Jorton A/S
Store projekter afløser hinanden for Jorton A/S

De større projekter kommer slag i slag for Jorton A/S i Århus.
Efter at have afsluttet en stor opgave med renovering af 818 lejligheder i Nørresundby går man nu i gang med renoveringsprojektet Grønnegården for Hasseris Boligselskab. Projektet består af to- og treetagers bygninger med i alt 492 lejligheder i Aalborg Kommune. Gavlene på i alt 11.000 kvadratmeter isoleres med 175 mm EcoBatt Mur Isolering.

Henrik Wisborg er formand hos Jorton A/S og deltager i projektets entreprenørledelse. Han siger, at den store udfordring ved denne form for store projekter er at koordinere arbejdet med en række forskellige entreprenører.
– Det sidste større projekt begyndte i 2012, og da det var færdigt, gik jeg straks i gang med det nuværende projekt sidste sommer. Når det er færdigt, har jeg brugt seks år på de to projekter.
Som et mål for projekternes størrelse har han regnet ud, at de tilsammen skal bruge 3,2 millioner mursten. Stablet oven på hinanden ville det blive en stak på over 190 kilometer ...
Det igangværende renoveringsprojekt Grønnegården har et budget på ca. 500 millioner danske kroner, hvoraf Jorton A/S bidrager for arbejde for 130 millioner kroner. I store træk skal bygningerne have nye tage med stålplader, facaderne skal udskiftes og isoleres, og vinduer og døre skal udskiftes. Desuden skal 30 procent af lejlighederne gøres handicapvenlige, og der skal installeres nye elevatorer.

Nye facader
Jorton A/S skal renovere lejlighederne indvendigt, blandt andet med nye badeværelser, og udskifte facader. Det sidste betyder, at alle facader undtagen gavlene skal rives ned.
– Derefter støber vi en ny, 30 cm bred sokkel, der går ned i frostsikker dybde. Herefter monteres nye præfabrikerede træelementer på facaden med 225 mm isolering, siger Henrik Wisborg.
På gavlene bevares de hvide betonfacader fra 1960'erne. De får ekstra isolering med 175 mm EcoBatt Mur Isolering fra Knauf Insulation. Derefter får alle bygninger nymurede murstensfacader.
Valget af EcoBatt var baseret på en kravspecifikation, og Jorton A/S indhentede tilbud fra forskellige aktører.
– Samlet set var EcoBatt den bedste løsning. Og Knauf Insulation er ikke ny som leverandør for os, vi har tidligere har købt både isolering og andre produkter fra dem. Vi vil helt sikkert bruge deres produkter fremover, siger Henrik Wisborg.

Products used