Isolering for maksimal filmoplevelse

Isolering for maksimal filmoplevelse
Isolering for maksimal filmoplevelse

Kravene er nemme at forstå: man skal kunne vise en krigsfilm i den ene biografsal, uden at det forstyrrer dem, der ser en stille film i salen ved siden af.Mere præcist må støj på op til 70 decibel slet ikke kunne høres i den tilstødende sal.
 

Field’s indkøbscenter ligger i Ørestaden på Amager. Det er et af Nordens største indkøbscentre regnet i antallet af butikker, og det fortsætter med at vokse. I september påbegyndte man en udvidelse på 9.000 kvadratmeter i fire etager, der skal huse et medielab for Ørestad Gymnasium samt ni biografsale for Nordisk Film.

– Vi udfører alt det indvendige arbejde med loft, isolering, vægge, gulv og podier, siger Danny Nielsen, som sammen med Karsten Vestergaard ejer entreprenørfirmaet Vestergaard Nielsen A/S med næsten 60 medarbejdere.
Valget af EcoBatt fra Knauf Insulation som isolering var ikke tilfældigt. Det har været det foretrukne valg for Vestergaard Nielsen A/S de seneste fire år. Det er der flere grunde til, og Henrik Nielsen, arbejdsleder på byggeriet, præsenterer straks en af dem.
– Før i tiden var man nødt til at gå hjem og tage bad for at fjerne alle de kløende fibre, der var kommet ind under tøjet, når man arbejdede med isolering. Det har jeg ikke behøvet at gøre, efter vi begyndte at bruge Knauf Insulation.

Oplister fordelene

Danny Nielsen (han er ikke i familie med Henrik) supplerer med flere fordele.
– Materialet er utrolig nemt at arbejde med og er meget fleksibelt. Det er nemt at skære i. EcoBatt er desuden udviklet af genindvundet glas og er dermed miljøvenligt, siger Danny og fortsætter.
– Vi bruger store mængder isolering, og vores leverandør Bygma har meget kort leveringstid, ofte bare 1–2 dage, hvilket er en stor hjælp, hvis vi skal have ekstra materiale leveret.

Kravene til isoleringen i biografdelen overholder naturligvis det, som loven foreskriver, f.eks. i forhold til brandsikring. Men lydisoleringen kræver betydeligt mere: støj på op til 70 decibel må ikke kunne høres overhovedet i de tilstødende sale.

Løsningen er 600 mm tykke vægge, hvoraf 400 mm består af EcoBatt.
– Det skulle ifølge beregningerne være nok, og vi har god erfaring med, at Knauf Insulations produkter holder, hvad de lover, siger Danny Nielsen og runder af.
– Med EcoBatt får vi helt klart mest for pengene, uden sammenligning.