NYHEDER

Patrick Sjölin hos Lövångers Bygg: ” Isoleringen er blød og dejlig som et bjørneskind"
By Nicole Dendulk on september 20, 2019
Patrick Sjölin hos Lövångers Bygg: ” Isoleringen er blød og dejlig som et bjørneskind"

En isolering uden tilsat formaldehyd, som er blødt og let at arbejde med – det afgjorde sagen. Lövångers Bygg valgte at skifte leverandør af isolering til Knauf Insulation og Ecobatt. Og det har de ikke fortrudt.

For at fortælle om Lövångers Bygg skal vi starte fra begyndelsen. Håkan Sjölin startede Lövångers Bygg i 1973. Rygtet om det lille byggefirma med pålidelige og dygtige håndværkere spredte sig hurtigt, og forretningen blomstrede. Så kom finanskrisen i begyndelsen af 90'erne – efterspørgslen styrtdykkede.

Samtidig med, at Håkan kæmpede sig frem igen med småjob, tog en idé form. Hvorfor ikke sælge færdigmonterede byggesæt? Det ville forkorte byggetiden betydeligt for kunderne, hvis de på en nem måde selv kunne samle det hele.

Mange lange nætter

Håkan sad oppe mange lange nætter og lavede udkast til mulige moduler. Sønnerne Patrick og Jonas hjalp med at bygge prototyperne i Lövångers gamle biograf, der hverken havde vand eller varme indlagt. Det skulle vise sig at blive umagen værd. Efter en annonce i dagspressen blev de fuldkommen kimet ned – og efter at have optrådt i Vi i villa og deltaget på den store Noli-messe i Umeå, tog forretningen for alvor fart. Familien Sjölin havde et færdigt forretningskoncept og mange ordrer.

Vigtigt med de rigtige samarbejdspartnere

Lövångers Bygg sælger i dag færdige byggesæt til alt fra maskinhaller og stalde til garager og fritidshuse. Kunderne vælger selv, hvilke moduler og dele de ønsker via en konfigurator på nettet. Derefter får de en klar leveringsplan; alle dele og tilbehør skal naturligvis komme i rette tid og orden.

– Vi søger hele tiden efter gode samarbejdspartnere. Det er meget vigtigt, hvem vi arbejder sammen med – de sender jo direkte leverancer til vores kunder, siger Patrick Sjölin, en af sønnerne, som i dag er medejer af virksomheden.

”Støver mindre”

Patrick fortæller, at de valgte at skifte til isoleringen Ecobatt fra Knauf Insulation, fordi bindemidlet ikke indeholder tilsat formaldehyd. Et vigtigt miljøaspekt. Men der var flere fordele:

– Isoleringen er blød og dejlig som et bjørneskind, men hvad ville kunderne tænke?

De behøvede ikke at tænke længe.

– Vi har en meget engageret tømrer i Skellefteå, som spontant ringede op og sagde, at isoleringen var rigtig god at arbejde med, bl.a. fordi den støver mindre. Han er den type, der siger hvad han mener, så det føltes godt med det samme.