Nyhedsbrev - Juli 2014

By itradmin on juli 01, 2014

 

Velkommen til Information from Knauf Insulation. Vi ønsker vores nyhedsbrev for at holde sig opdateret med nyheder fra vores operationer og fra isolering industrien generelt.

EcoBatt klarade testet med glans

Man Knauf

Byggepladsleder Karl Brugge og tømrer Mattias Sandström er enige. EcoBatt fra Knauf Insulation var en positiv overraskelse, som de gerne vil arbejde videre med. Peabs udbud i forbindelse med byggeriet af Brf Bataljonen i Örebro, Sverige fulgte de sædvanlige procedurer. Bortset fra en enkelt ting: i forhold til isolering indhentede Karl Brugge også priser og vilkår for EcoBatt fra Knauf Insulation.

– Jeg kender jo til Knauf fra tidligere, men troede kun, de havde gipsprodukter. Jeg fik tippet fra forhandler Karl Hedin. Samlet fik han tre tilbud – og det var det fra Knauf Insulation, som skilte sig ud.

– Vi sammenlignede priser, ekspeditionstider, kvalitet og egenskaber, og i den sammenligning var Knauf Insulation prisbilligst. Der var en klar forskel, og derfor besluttede vi os for at teste, siger Karl Brugge.

Fuldskalatest

Det begyndte med, at man hjemtog en pakke for at ”mærke” produktet og teste med en velegnet kniv. Det var ikke noget problem. Derefter gik byggeriet i gang sidste forår og dermed også en slags fuldskalatest af EcoBatt. I efteråret er hele byggeriet af de 64 lejligheder klar, og Karl Brugge har ingen problemer med at give sin vurdering af EcoBatt allerede nu.

– Det her har kun givet os positive erfaringer. Jeg vil gerne fortsætte med at arbejde med EcoBatt. Mattias Sandström, tømrer med 11 års erfaring, er enig.

– Der er to ting, jeg sætter meget pris på ved EcoBatt. Det er dejligt at arbejde med, fordi det er lidt blødere og nemmere at forme. Det er virkelig et plus, når man skal trykke isoleringen på plads, så den slutter tæt og forhindrer træk. Den er også meget nem at skære.

-----

Begnynelsen på en dialog

Knauf Insulation har været på det nordiske marked i fem år. Vi har opbygget en organisation med forhandlere, egne sælgere og eksperter i nøglestillinger. Nu tager vi næste skridt, og det er denne nye kundeavis et eksempel på. Med avisen vil vi nå ud til vores kunder med information og nyheder, som vedrører jer og branchen.

Men vi vil mere end det, vi vil have en dialog med jer – og derfor er det også nødvendigt, at vi lytter til jer. I foråret startede vi derfor en stor kundeundersøgelse. Vi ønsker at kende vores kunders ærlige holdning til os og vores produkter. Hvad synes I, vi gør godt, og hvad kan vi gøre bedre.

Det sidste er vigtigst: med klar t definerede forbedringsområder kan vi gøre vores tilbud og vores service til jer endnu bedre. Men vi venter ikke passivt på resultatet af undersøgelsen. Vi brænder for at skabe tilfredshed hos både nye og eksisterende kunder, og at være den naturlige partner i spørgsmål angående isolering.

Derfor arbejder vi hårdt på at sikre kompetencerne hos vores medarbejdere.
Senest har vi ansat Johnny Kronvall, professoremeritus i byggeteknik ved universitetet i Malmö og konsulent hos Green Building Science, til at varetage en uddannelse inden for energieffektivitet. Uddannelsen omfatter vores sælgere, teknikere og marketingfolk og har kun et formål: at give vores kunder den bedst mulige hjælp og rådgivning.

God sommer!
Peter Isacsson
Knauf Insulation Norden

-----

Hurtigere og merefleksible leverancer

Man Knauf 2

Hurtigere, sikrere og mindre volumen. Nu forbedres leverancerne fra Knauf Insulations lager yderligere.

– Vi arbejder hele tiden med forbedringer ud fra kundernes ønsker, siger Fredrik Barbosa, logistikansvarlig hos Knauf Insulation Norden.
I øjeblikket har Knauf Insulation et centrallager i både Sverige, Norge og Danmark. Ved årsskiftet flyttede Knauf ind i det nye lager i Oslo, hvilket med ét forbedrede vilkårene for kunderne.

– Nu kan vi tilbyde kunderne på det norske marked levering inden for 2–5 dage. Desuden kan man foretage bestilling af tre eller flere paller i stedet for en hel lastbil, siger Fredrik Barbosa. Nogenlunde samme vilkår gælder også for de svenske kunder, som modtager deres bestillinger fra Knauf Insulations lager i Arendal uden for Göteborg.

– Vi lover levering inden for 2–4 dage, men vi arbejder benhårdt på at nedbringe den tid yderligere. Det skal være muligt, i hvert fald i nærområdet for vores lager. Kunderne kan desuden selv afhente de ønskede produkter på hvert enkelt lager.

– Det er særlig populært på vores lager i Horsens.

-----

Miljøet taler for EcoBatt

Man Knauf 3

Tendensen er tydelig ifølge Kenneth Ingemarsson, teknisk chef hos Knauf Insulation. Der er stigende fokus på de miljømæssige spørgsmål hvad angår isoleringsmaterialer, lige fra fremstilling til arbejdsmiljø og energiforbrug.

– Alt taler for produkterne i Eco-serien, nu og i fremtiden, siger Kenneth Ingemarsson.

EcoBatt og EcoBlanket fra Knauf Insulation har samme isolerende egenskaber som konventionelle glasuldsprodukter. Men der er forskelle. EcoBatt og EcoBlanket indeholder op til 80 procent genbrugsglas. ECOSE® Technology, et bindemiddel udviklet af Knauf selv, giver en række fordele: ECOSE-binderen er en biobaseret teknologi uden brug af formaldehyd. Fordelene ved ECOSE giver et fleksibelt produkt, der er lugtfrit og nemt at skære i. Interessen for EcoBatt og EcoBlanket er øget støt i Norden de seneste år – og nu står produkterne foran et gennembrud, tror Kenneth Ingemarsson.

– Interessen vokser hele tiden. Jeg kan bl.a. mærke det ved, at jeg modtager flere og flere tekniske forespørgsler – lige fra byggefirmaer og arkitekter til studerende og privatpersoner – som vil vide mere om bl.a. U-værdien for EcoBatt og EcoBlanket.

Ekstra fordel for Eco-serien

En anden ting, der taler for EcoBatt og EcoBlanket, er at traditionelle PF-bindemidler med formaldehyd vil være begrænset.

– I april 2015 strammes EU-reglerne yderligere i forhold til brug af formaldehyd. Det er naturligvis positivt for vores Eco-produkter. ECOSE® Technology er kun et af flere succesfulde resultater af Knauf Insulations satsning på forskning og udvikling. I Iphofen i Tyskland, hvor Knauf har sit hovedkontor, ligger også deres store laboratorium, som er godkendt til forskellige slags test. Knauf Insulation har mere end 20 registrerede patenter vedrørende ECOSE. Også i Belgien og England er der laboratorier, der arbejder sammen med Knauf Insulations fabrikker.

– De er mine kolleger i den europæiske organisation, hvor der foregår et løbende forbedringsarbejde, siger Kenneth Ingemarsson.

-----

Peter tager udfordringen op: ”Norden er et stort potentielt marked for os”

Peter Isacsson Knauf

Knauf Insulation er en stor global aktør, når det gælder isolering, men på det nordiske marked er man ny på scenen.

Peter Isacsson, chef for Knauf Insulation i Norden, kan godt lide udfordringen.

– For at få succes er det ikke nok at være lige så gode, vi skal være bedre. Vi skal tænke os godt om og arbejde endnu hårdere, siger han. I februar startede han i jobbet som chef for Norden, og målsætningen er, at Knauf Insulation skal have en ”fair share” af det nordiske marked i premiumsegmentet. Præcis hvad det indebærer, er han stadig lidt tilbageholdende med.

– Vi har produkter af høj kvalitet og en masse gode ideer. Det er en herlig udfordring at skulle opbygge og udvikle den nordiske virksomhed.

Fuld fart på

Man kan godt sige, at Peter Isacsson har haft en flyvende start på det nye job. På tre måneder har han struktureret virksomheden og de ledende funktioner, nedsat en ledelsesgruppe, formuleret udviklingsområder, forsynet salgsorganisationen med nye salgsværktøjer, kortlagt serviceniveauerne i de nordiske lande, igangsat en kundeundersøgelse…

– Ja, der er fuld fart på, og det føles rart. Norden er et stort potentielt marked for os, og vi har en stærk koncern i ryggen, siger Peter og peger på Knauf Insulations styrker.

– Knauf Insulation står for hurtighed. Vi ved, hvad vi vil, vi er målrettede og træffer hurtige beslutninger. Det er lige det, jeg godt kan lide: evnen til at træffe hurtige beslutninger om store spørgsmål. Og at alle medarbejdere arbejder med en stor grad af frihed under ansvar.

Lys fremtid

En anden styrke er, at Knauf Insulation producerer og udvikler både glasuld og stenuld. Det gør, at man kan tilbyde gode produkter inden for alle anvendelsesområder. Derudover oplever man i øjeblikket en meget positiv udvikling i branchen. Der er fokus på energieffektivitet og miljø i hele verden, og Knauf Insulation er en ledende aktør i denne sammenhæng med produkter til klimaskærmene i ejendomme.

– Vi skal reducere CO2-udslippet, og faktum er, at 40 procent af udslippet kommer fra bygninger. I det perspektiv er markedet for isolerende produkter meget interessant. Privat prøver han også at leve klimavenligt. Peter bor med familien i Skövde og pendler med tog til jobbet i Göteborg.

– Det er også praktisk. Det tager 80 minutter, og så kan jeg arbejde imens. I fritiden er han en ivrig golfspiller, ti i handicap, og kan godt lide at rejse. Italien er yndlingsrejsemålet, og det kombineres gerne med internationale fodboldkampe. Begge sønner læser på universitetet – Linköping og Luleå – og også privat kan samtaleemnerne være nyttige på jobbet.

– Ludvig studerer faktisk bæredygtig energiteknik, griner Peter.

-----

Den rigtige kniv gør arbejdet nemmere!

Knife knauf

Nu bliver det endnu nemmere at arbejde med Knauf Insulations glasuldsprodukter. Sammen med en af verdens førende producenter af knive, Mora of Sweden, har vi udviklet en kniv, der er særlig velegnet til vores produkter. Kniven, der kan bestilles fra vores lagre i Norden, har alle de egenskaber, professionelle brugere kræver.

-----