Nyhedsbrev - Oktober 2015

By itradmin on oktober 07, 2015

Velkommen til Information from Knauf Insulation. Vi ønsker vores nyhedsbrev for at holde sig opdateret med nyheder fra vores operationer og fra isolering industrien generelt.

FEAB vælger Loft og Frame

Feab Knauf
FEAB Isolerproffs AB har godt 30 års erfaring med entrepriser med løsuld.
Da Knauf Insulation etablerede sig i Norden, blev de straks FEAB’s leverandør af alle glasuldsprodukter.
– Knauf Insulation adskiller sig fra andre leverandører ved at de er engagerede i hele klimaskærmen – gulv, vægge og tag – og har løsuld til alle anvendelsesformål, siger administrerende direktør Mikael Bennarp.

FEAB har fået sig en niche inden for løsuld, og har klaret sig med succes. De to selskaber – FEAB Isolerproffs AB i Stockholm og FEAB Isolerproffs Syd AB – dækker hele Sverige syd for Dalälven. Firmaerne omsætter årligt for ca. 60 mio. SEK, og kunderne er alt lige fra villaer til store boligkomplekser.
– Men vores fokus er på de store aktører i byggeindustrien, siger Mikael Bennarp.
Som entreprenør inden for løsuld kan FEAB levere alle løsninger og har leverandører inden for alle segmenter: cellulose, stenuld og glasuld. Det er dog glasuld, som udgør det største segment.
– Supafil Loft och Frame opfylder alle krav til brand og isoleringsværdi, men er desuden omkostningseffektive, fordi man kan vælge den densitet, der passer.

Uovertruffen kombination
For Mikael Bennarp er det en selvfølge at vælge Supafil Frame til vægge og Supafil Loft til åbne loftsrum.
– Ja, den kombination er uovertruffen. Supafil Frame er godt fordelt, har god fylde og har markedets bedste isoleringsværdi for løsuld i vægge. Supafil Loft har en anden struktur, der passer til lofter, og er nemt at arbejde med.
Når arbejdet går hurtigt og nemt, er det også rentabelt. Mindst lige så vigtigt er det gode resultat, og at kunden bliver tilfreds. Derfor er det udelukket for Mikael Bennarp at bruge Supafil Frame til lofterne.
– Jo, det kunne man godt. Tolv kilo Supafil Frame pr. kubikmeter på loftet giver samme isoleringsværdi som 15 kilo Supafil Loft. Men Supafil Loft giver kunden et væsentligt bedre slutprodukt. Den har højere densitet, hvilket gør den mere stabil, også hvis den udsættes for en vis ydre vindpåvirkning. Samtidig er den højere densiteten med til at gøre den er bedre og nemmere at installere på loft.

-----

Support med kvalitet

Kenneth Knauf
Produkter af høj kvalitet er en god begyndelse. Men for at slutresultatet kan blive af højeste kvalitet, er det også nødvendigt, at det rette produkt bruges på rette sted og på korrekt måde. Derfor er teknisk support en vigtig del af Knauf Insulation, hvilket er en del af mit arbejde.
Jeg er her naturligvis for vores sælgere, men jeg kan også hjælpe dig som entreprenør på mange måder og gøre dit arbejde lettere.
Mulighederne for en hurtig og korrekt support er vokset de seneste år. Til min hjælp har jeg en række computerprogrammer, der hurtigt kan beregne f.eks. U-værdien, brandmodstandsevne og akustik. I enkle situationer kan jeg give entreprenøren svar direkte over telefonen. Er det lidt mere kompliceret, er det nødvendigt med e-mail. Derefter vender jeg tilbage med svar pr. telefon eller e-mail.
Udover dette har vi også programmer til beregning af samlet varme- og fugttransport i bygningsdele og konstruktioner samt beregning af udgifter i byggerier. De indgår dog ikke normalt i den daglige support, men kan foretages i henhold til særlige aftaler. Vi har også færdige konstruktionsløsninger til alle de nordiske lande i BIMobject, som kan bruges af arkitekter, konsulenter og entreprenører i projekteringsfasen eller beregningsfasen.
Den sidste del er værd at ofre lidt opmærksomhed på. BIMobjects er digitaliserede konstruktionsløsninger, der kan bruges i 3D-simuleringer. For nylig blev Knauf Insulation nomineret, da BIMobject Awards 2015 blev afholdt i Milano.
Nu bygger vi videre på succesen. I efteråret udvides vores udbud af BIMobjects, som er særligt tilpasset til det norske og danske marked, og som kompletteres med tunge konstruktioner til det svenske marked.
Knauf Insulation har således ikke kun produkter i premiumklassen. Vi har også teknisk support af højeste kvalitet. Du er velkommen til at prøve!

Kenneth Ingemarsson
Teknisk chef Norden

-----

Nyt system gør det nemmere for husindustrien

Daniel Knauf
Nu lancerer Knauf Insulation en effektiv og fleksibel isoleringsløsning til byggefirmaer.
Med Supafil Max Frame System får producenten et skræddersyet system til isolering af væg-,  gulv- og tagelementer.

Supafil Frame er en løsuld fra Knauf Insulation med en lambdaværdi på ned til 0,033 afhængigt af den udlagte tæthed. For entreprenører, der anvender løsuld, har den mange andre fordele – den er f.eks. miljøvenlig og produceres af genbrugsglas, den kan bruges til både åbne lofter og i lukkede konstruktioner, og endelig kan den udlægges hurtigt.
Nu lanceres Supafil Max Frame, som er udviklet specielt til industrielt hus- og modulbyggeri. Det er et system, der kan skræddersys til bygge- firmaet med indblæsningsmaskine, rammer til effektiv indblæsning af ulden i de forskellige fag i konstruktionen samt store baller på 174 kilo, som tager mindre tid at påfylde.

Mindre arbejde
– Med Supafil Max Frame System går processen hurtigere og kræver mindre manuelt arbejde. Og fordi løs­ulden passer til alle konstruktioner, behøver byggefirmaet  kun at have én slags løsuld, siger Daniel Tholén, produktchef for Knauf Insulation i Norden, og fortsætter:
– Vi har allerede modtaget forespørgsler om systemet, så branchen viser tydeligt, at den er åben for nye, innovative og effektive løsninger.
Byggefirmaer kan også vælge kun at købe ballerne med løsuld og bruge eksisterende udstyr. Selv i den situation sparer man tid, fordi de væsentligt større baller kræver mindre håndtering.

-----

Granuleret uld udvider sortimentet

Knauf Insulation udvider sortimentet med en ny løsuld.
Thermo 046 er en såkaldt granuleret uld til løs udlægning, men kan også med fordel indblæses, så man opnår en bedre fordeling.

Thermo 046 lanceres nu i Sverige. Ulden har en grovere struktur med en lambdaværdi på 0,046. Takket være sin gode spredning reducerer Thermo 046 både termiske og akustiske broer.
– Thermo 046 passer bedst til mindre projekter, f.eks. lofter, hulrum og andre vanskeligt tilgængelige steder, hvor det er svært at anvende traditionel pladeisolering, siger Daniel Tholén, produktchef for Knauf Insulation i Norden.
Thermo 046 leveres i sække på 16,6 kilo og er et fortræffeligt miljøvalg, fordi den produceres 100 procent af genindvundet materiale.
– Normalt går brugt materiale til deponi. Derfor føles det dejligt at kunne tilbyde et alternativ, hvor ressourcerne udnyttes og samtidig bidrager til en energibesparelse, siger Daniel Tholén.

-----

Knauf Insulation nomineret i BIM-object Awards

Bimnominering Knauf
Succesen med BIM-objekt fortsætter for Knauf Insulation.
Da BIMobject Awards blev uddelt i Milano i september, var Knauf Insulation nomineret i klassen ”Best use of Private cloud 2015”.
– Det er alle tiders. Vores satsning på BIM er blevet mod­taget meget positivt i markedet, og denne nominering er endnu et bevis på, at vi har gjort det rigtige, siger Daniel Tholén, produktchef for Knauf Insulation i Norden.
Knauf Insulation vandt ikke den endelige bedømmelse, men i nomineringen nævnes det, at virksomheden på genial vis benytter BIM-tjenesten til at ”skabe og vedligeholde sit eget digitale produktkatalog på eget websted”.

-----

”Nemt at arbejde med – og lidt spild”

Enebaerhaven Knauf
I foråret afsluttede entreprenørfirmaet Einar Kornerup A/S en omfattende renovering og ombygning af de ni boligblokke Enebærhaven i Humlebæk på Sjælland.
Til den ekstra isolering af lofterne faldt valget på Supafil fra Knauf Insulation.
– Supafil lever op til energikravene. Desuden er det nemt at arbejde med, og der bliver meget lidt spild, siger Kenneth Riis, bygningsingeniør og byggeleder hos Einar Kornerup A/S.

I to år arbejdede Einar Kornerup A/S med det store projekt på Kirkeskov Allé 30–78 i Humlebæk. På et tidligt tidspunkt foretog man beregninger og skøn af, hvordan den ekstra isolering af lofterne skulle foregå og med hvilken mængde. Det viste sig, at 300 mm Supafil ville give det bedste resultat.
Einar Kornerup A/S gik grundigt til værks og valgte desuden at skaffe sig kontrol over hele processen. Man deltog i Knauf Insulations uddannelse for at blive certificeret og have den nødvendige viden om materialet og metoden. Derudover investerede man i eget udstyr.
– På den måde er vi uafhængige og kan udføre arbejdet, når det passer os, siger Kenneth Riis.

Omfattende renovering
Projektet Enebærhaven omfattede ni boligblokke og i alt 189 lejligheder. Boligerne fik en stor ansigtsløftning både indendørs og udendørs. For at øge tilgængeligheden for handicappede blev 46 lejligheder ombygget, heraf er ti helt nye og ligger i stueetagen, og man opførte en helt ny bygning med vaskerum og fællesområder. Trivslen blev forbedret yderligere med nye legepladser og parklignende områder mellem blokkene.
Det var ikke første gang, Einar Kornerup A/S benyttede sig af Knauf-produkter – ”vi har tidligere brugt formstykker og ruller fra Knauf Insulation” – og det er absolut ikke sidste gang.
– Vi vil også bruge Knauf Insulations produkter i fremtiden, siger Kenneth Riis, der peger på det igangværende projekt med ombygning af Haraldsgade 53 i København for Naturstyrelsen.
– Der bruger vi gipsplader fra Knauf A/S og EcoBatt-isolering fra Knauf Insulation A/S.

-----