Nyhedsbrev - Februar 2016

By itradmin on februar 02, 2016

Velkommen til Information from Knauf Insulation. Vi ønsker vores nyhedsbrev for at holde sig opdateret med nyheder fra vores operationer og fra isolering industrien generelt.

Supafil granuat – et løft for Karup Lufthavn

Flyg Knauf

Flyvestation Karup i Jylland er Nordeuropas største militære flyveplads.
Dermed bliver en renovering af bygningerne af naturlige grunde et stort projekt.
Der er brugt cirka 20 ton Supafil til at isolere tagene på de omkring 40 bygninger, der er omfattet af renoveringen.

Flyvestation Karup er daglig arbejdsplads for omkring 3.500 personer fra hæren, flyvevåbnet og søværnet. Parallelt med militæret benyttes start- og landingsbanerne af den civile Karup Lufthavn, som betaler leje for at få adgang til banerne.
– For at få en idé om størrelsen af Flyvestation Karup kan man nævne, at der er 33 kilometer hegn rundt om lufthavnen, og så er det endda kun en femtedel af området, der er indhegnet, siger Dennis Engmann, som er leder for byggeafdelingen på Flyvestation Karup.
Lige nu foretages der en større renovering af lufthavnens bygninger med Hetag Syd som underleverandør. Fajstrup Tømrer og Snedker Forretning er en af underleverandørerne til tagarbejdet med ansvar for blandt andet lægning af 17.000 kvadratmeter nyt tagpap, 1.800 nye nedløbsrør og tagrender, beklædning med zink ved 500 meter tagudhæng og vindskeder samt efterisolering.

Flere fordele
– Til denne type av projekter der ofte en masse vinkler og hjørner gør det vanskeligt og tidskrævende at arbejde med traditionelle isoleringsplader, bruger vi Supafil granulat. Man slipper også for at bære alt materiale derhen, hvor det skal bruges, og det er medarbejdere, selvfølgelig glade for, siger Simon Pedersen, der driver Fajstrup Tømrer og Snedker Forretning.
Efterisoleringen har omfattet isolering af loftrummene, cirka 6.000 kvadrat­meter. Dagen, hvor vi besøger Flyvestation Karup, sprøjtes den sidste af de bestilte 48 paller med Supfil. Det tog to mand i alt fjorten dage at udføre arbejdet med efterisolering af bygningerne.
– Vi får masser af støtte og hjælp fra Michael Iversen fra Knauf Insulation. Ud over at hjælpe med beregninger på materialerne er han altid god at snakke med, når vi vil have det bedste ud af materialet, siger Simon Pedersen.

Hurtigt og effektivt
Han roser det smidige arbejde med løsuld. Maskinen og pallerne med isolering uden for husene passes af én person, mens en anden går med den 60 meter lange slange inde i bygningen og sprøjter løsulden ind.
– Maskinen har været guld værd. Investeringen tjener sig hurtigt hjem, samtidig med at vi ikke skal vente på underleverandører. I stedet kan vi styre vores tid selv. På den måde bliver
vi virkelig effektive. Desuden kan udstyret let fyldes i varebilen, og så sætter vi en anhænger på, der er fyldt med Supfil, siger Simon Pedersen.

Tilfreds kunde
Fordelene bekræftes af Dennis Engmann.
– Fordi entreprenøren benytter Supfil, kan vi få meget mere gjort inden for det budget på ni millioner, der var afsat til projektet. Supafil granulat opfylder de stillede krave, og vi er naturligvis glade for at få mest muligt for pengene.
Og tilfredse kunder er naturligvis af stor betydning for Fajstrup Tømrer og Snedker Forretning, der har arbejdet med produkter fra Knauf Insulation i fem år.
– Vi vil ikke arbejde med andet. Det er let at arbejde med, det støver ikke, og det klør ikke. Vi er yderst tilfredse med både prisen, produkterne og supporten, siger Simon Pedersen.

-----

Vi tager udfordringen op!

Isacsson Knauf

Den 11. december sluttede COP21, FN's klima­konference i Paris. Alle verdens lande blev enige om et af vor tids største spørgsmål, hvordan vi standser og begrænser den globale temperaturstigning på grund af udledningen af drivhusgasser.
Det er noget, der berører Knauf Insulation og alle de andre aktører i byggebranchen langt mere, end mange går og tror – men først vil jeg gøre opmærksom på den store udfordring, det rent faktisk handler om.
Ifølge den nye klimaaftale skal den globale temperaturstigning holdes et godt stykke under to grader i år 2030, og man skal stræbe efter at begrænse den til 1,5 grader. Hvis vi slet ikke gør noget og fortsætter som ”business as usual”, peger udviklingen ifølge FN's klimapanel på en temperaturstigning på 4,8 grader.
Hvad var det så, man aftalte i Paris? Kina skal for eksempel bremse stigningen i emissioner og få dem til at falde senest i 2030. Indtil da skal EU-landene reducere emissionerne med 40 procent og USA med 27 procent i 2025. De fleste er enige om, at dette ikke er nok, men det er alligevel en start.
Hvordan berører det så os i byggebranchen? Faktisk ret meget. Boliger og erhvervsbygninger tegner sig for omkring 40 procent af Europas samlede energiforbrug.
Ved at bygge smartere og isolere mere effektivt kan vi bedre udnytte den energi, vi har, og reducere CO2-emissionerne. Og spare penge samtidig.
Det er derfor, jeg trods alt ser optimistisk på den store klimaudfordring. Som producent af glasuldsprodukter kan og vil Knauf Insulation spille en vigtig rolle. Glasuld har nemlig store fordele og muligheder. Den kan komprimeres og få bedre isolerende egenskaber ved en højere tæthed, uden at den bliver uhåndterlig og uøkonomisk på grund af den øgede vægt og højere transportomkostninger.
Knauf Insulation har taget imod udfordringen.
Vi arbejder hårdt med at udvikle vores produkter, sænke lambdaværdierne og tilbyde isolering, der er godt for både miljøet og økonomien.

Peter Isacsson
General Manager Nordics

-----

Smarte løsninger giver attraktive boliger

Smarta Knauf

På Sörbyängen i Örebro, i gåafstand til både universitetet og centrum, skyder nye boligkvarterer op som paddehatte.
Byggbolaget i Värmland er totalentreprenør for tre projekter – Purjolöken, Kumminen og Kungsmyntan – med i alt 350 attraktive lejeboliger i Örebro, som i høj grad trænger til flere boliger. Kompakte, energieffektive og økonomiske løsninger er de ledende principper i projekterne.

Tømrer Jonas Wulfstrand lægger sidste hånd på isoleringen af den lille étværelseslejlighed i kvarteret Purjolöken, 170 mm EcoBatt leveret af XL Bygg i Karlstad. Det er første gang han arbejder med isolering fra Knauf Insulation, og han er tilfreds med egenskaberne.
– Jeg har hørt fra andre, at den klør mindre. Det er godt, for jeg har lidt hudproblemer på hænderne og sørger altid for at arbejde med handsker. Jeg tror også, at ulden støver mindre, og den er let at forme og arbejde med.
Assisterende arbejdsleder Thomas Johansson har ingen personlige erfaringer med EcoBatt, men han hører, hvad man siger på byggepladsen og i kaffepauserne.
– Jeg har ikke hørt et eneste negativt ord om EcoBatt. Derfor ved jeg, at den er god, at den bare fungerer, griner han.

Stærk vækst
Byggbolaget i Värmland er en forholdsvis ung virksomhed, som blev startet i 1996 i Karlstad. De sidste 7–8 år har virksomheden været i stærk vækst, og i dag har den cirka 130 medarbejdere.
– Vi arbejder meget med "gengangere”, bygherrer som vi har en relation til med et åbent og gennemsigtigt samarbejde, siger assisterende projektleder Simon Svensson.
I de tre aktuelle byggeprojekter i Örebro arbejder Byggbolaget meget med præfabrikerede enheder for at spare tid og omkostninger. Med hensyn til de ikke-bærende ydervægge på i alt 12.000 kvadrat­meter indhentede Simon Svensson tilbud fra en håndfuld leverandører med specifikationer af lambdaværdien.
Den vindende pakkeløsning fra XL Bygg i Karlstad indeholdt EcoBatt fra Knauf
Insulation som et vigtig komponent.
– De enkelte komponenter er ikke så vigtige. Det vigtigste for os er funktion, miljøkrav og økonomi, og derfor er denne form for kontrakt den bedste for os, siger Simon Svensson.

-----

Store projekter afløser hinanden for Jorton A/S

Jorten Knauf

De større projekter kommer slag i slag for Jorton A/S i Århus.
Efter at have afsluttet en stor opgave med renovering af 818 lejligheder i Nørresundby går man nu i gang med renoveringsprojektet Grønnegården for Hasseris Boligselskab. Projektet består af to- og treetagers bygninger med i alt 492 lejligheder i Aalborg Kommune. Gavlene på i alt 11.000 kvadratmeter isoleres med 175 mm EcoBatt Mur Isolering.

Henrik Wisborg er formand hos Jorton A/S og deltager i projektets entreprenørledelse. Han siger, at den store udfordring ved denne form for store projekter er at koordinere arbejdet med en række forskellige entreprenører.
– Det sidste større projekt begyndte i 2012, og da det var færdigt, gik jeg straks i gang med det nuværende projekt sidste sommer. Når det er færdigt, har jeg brugt seks år på de to projekter.
Som et mål for projekternes størrelse har han regnet ud, at de tilsammen skal bruge 3,2 millioner mursten. Stablet oven på hinanden ville det blive en stak på over 190 kilometer ...
Det igangværende renoveringsprojekt Grønnegården har et budget på ca. 500 millioner danske kroner, hvoraf Jorton A/S bidrager for arbejde for 130 millioner kroner. I store træk skal bygningerne have nye tage med stålplader, facaderne skal udskiftes og isoleres, og vinduer og døre skal udskiftes. Desuden skal 30 procent af lejlighederne gøres handicapvenlige, og der skal installeres nye elevatorer.

Nye facader
Jorton A/S skal renovere lejlighederne indvendigt, blandt andet med nye badeværelser, og udskifte facader. Det sidste betyder, at alle facader undtagen gavlene skal rives ned.
– Derefter støber vi en ny, 30 cm bred sokkel, der går ned i frostsikker dybde. Herefter monteres nye præfabrikerede træelementer på facaden med 225 mm isolering, siger Henrik Wisborg.
På gavlene bevares de hvide betonfacader fra 1960'erne. De får ekstra isolering med 175 mm EcoBatt Mur Isolering fra Knauf Insulation. Derefter får alle bygninger nymurede murstensfacader.
Valget af EcoBatt var baseret på en kravspecifikation, og Jorton A/S indhentede tilbud fra forskellige aktører.
– Samlet set var EcoBatt den bedste løsning. Og Knauf Insulation er ikke ny som leverandør for os, vi har tidligere har købt både isolering og andre produkter fra dem. Vi vil helt sikkert bruge deres produkter fremover, siger Henrik Wisborg.

-----

Nyt lager giver hurtig service

Nytt Finkst Lager Knauf

Knauf Insulation fortsætter med at udvide lagerkapaciteten og øge kundeservicen i Norden. For nylig åbnede et nyt lager i Hamina i Finland. Det betyder hurtige og pålidelige leverancer til de finske kunder direkte til byggepladsen.

Det har været vigtigt for os at styrke vores tilstedeværelse på det finske marked og øge servicen. Gennem vores nye samarbejde med Greencarrier, en af Nordens største private transportvirksomheder, får vi nu lagerplads til vores standardprodukter, kombineret med en logistikservice, der garanterer levering inden for 48 timer i Finland, siger Fredrik Barbosa, logistikansvarlig hos Knauf Insulation Nordic.
En anden nyhed er, at det finske lager gør det muligt at håndtere mindre bestillinger, dog mindst en hel palle.
I første fase kommer det finske lager i Hamina til at rumme Knauf Insulations standardprodukter – først og fremmest EcoBatt og EcoBlanket på rulle og som formstykker – og leverancerne til kunder over hele landet bliver gennemført hurtigt og sikkert med Greencarriers avancerede transportsystem.
Kunder kan selvfølgelig også hente produkterne direkte fra lageret i Hamina.

Kan vokse
Ifølge Fredrik Barbosa er det Knauf Insulations mål at fortsætte satsningen på det finske marked.
– Vores aftale med Greencarrier indeholder en option på yderligere lagerkapacitet. Vores ambition er naturligvis at øge antallet af lagerførte produkter og udvide servicen til vores kunder.
Som vi tidligere har fortalt, satsede Knauf Insulation stort på lagerbeholdning og forbedret service i løbet af 2015 i Norge, Sverige og Danmark. I alle landene blev lagrene flyttet til lokaliteter med større kapacitet og bedre logistik.

-----

Ny koncernchef for Knauf Insulation

Thies Knauf er udnævnt til ny administrerende direktør, koncernchef, for Knauf Insulation Group, hvor han efterfulgte Tony Robson på posten den 1. december. Tony Robson var koncernchef i godt ti år.
Thies Knauf har arbejdet i forskellige afdelinger inden for Knauf-koncernen i over 40 år og var blandt andet meget involveret i beslutningen om at starte Knauf Insulation i 1978. I starten bestod det af en virksomhed i Indiana, USA med en omsætning på en million euro om året.
– Jeg havde ikke drømt om, at det skulle blive til en af de globale aktører inden for isolering med en omsætning på næsten 1,7 milliarder euro, siger Thies Knauf og fortsætter:
– Når jeg nu vender tilbage til Knauf Insulation er det en virksomhed, der er godt rustet til stor succes de kommende år. Jeg ser frem til at samarbejde med kolleger i hele verden om at opnå denne succes.

-----