Nyhedsbrev - April 2015

By itradmin on april 01, 2015

Velkommen til Information from Knauf Insulation. Vi ønsker vores nyhedsbrev for at holde sig opdateret med nyheder fra vores operationer og fra isolering industrien generelt.

EcoBatt holder varmen i stalden

knauf man

På herregården Gäddeholm uden for Västerås bygger man et stort, moderne staldanlæg til løsdrift af 250 malkekøer. I taget og væggene bruger man EcoBatt fra Knauf Insulation, en ny erfaring for de fire byggearbejdere hos Novab.
– Det er en dejlig isolering. Klør ikke, støver kun lidt – og så lugter det af karamel, griner Christer Karlsson.

Novab, med hovedkontor i Töreboda, har specialiseret sig i byggeri inden for landbrugssektoren samt ridehuse og staldanlæg. De cirka 90 medarbejdere arbejder i hele Sverige, og alene i Västerås er der nu to byggerier i gang samtidig: en ny stald til Västerås Ryttarsällskap ved Rocklunda og en ny lade på Gäddeholms herregård.

Herregården er ejet af Västerås by og er en del af det kulturreservat, som er oprettet til dyr, natur og besøgende. Forrige år besluttede kommunen at satse 50 millioner kroner på at udvikle den økologiske mælkeproduktion. De fleste af pengene er satset på en ny staldbygning til løsdrift af 250 malkekøer.
– Egentlig er det to staldbygninger. Den store del på 3.700 kvadratmeter til selve løsdriften og en noget mindre del – cirka 1.400 kvadratmeter – til malkning og personale- område, siger Martin Melin, der er arbejdsleder hos Novab.

Fejrede med mælk
I oktober 2014 tog man det første spadestik – symbolsk fejret med kanelboller og frisk mælk – og alt skal stå færdigt i foråret 2016. Og der er ikke noget, der er blevet overladt til tilfældighederne. Staldtaget bliver udstyret med solceller til produktion af el, og gyllen forædles til biogas og et næringsrigt restprodukt.
I den nye løsdriftsstald og mælkestald til køerne indrettes kælvebokse, sygebokse, personaleområde, malkerum, besøgsområde med handicap- elevator og toiletter. Desuden bliver der bygget nye plansiloer til foderet, tre nye gylletanke og stald til kalve.
Alt er "top of the line". Og det er valget af isolering også, mener byggearbejderne hos Novab. For alle fire er Knauf Insulation og EcoBatt en ny erfaring – og en positiv en af slagsen.

Mindre kløe og støv
– Den klør helt klart mindre end anden glasuld, siger Jimmy Persson.
– Det har aldrig været et problem for mig. Men det støver meget mindre, og det er vigtigt for mig. Jeg kunne godt tænke mig at fortsætte med at arbejde med Knauf Insulation, siger Per-Inge Södervall.
For arbejdschef Stefan Olofsson var der andre overvejelser. F.eks. var målene på byggeriet specielt med 90 centimeter mellem afstandslisterne på tagrygningen. Det krævede specialtilskåret isolering med en bredde, der ikke er standard.
– Det var en af flere parametre. Sammenfattende kan man sige, at vi med Knauf Insulation fik den rette kvalitet til den rette pris.
Vi er tilfredse.

-----

Vi tager kampen op!

Man Knauf

Fra produktchef i ét isoleringsfirma til samme job i et andet isoleringsfirma.
Det lyder måske udramatisk, men for mig er det et stort skridt at begynde hos Knauf Insulation. Og eftersom jeg trivedes godt i mit forrige arbejde, var dette job nok det eneste, der kunne få mig til at bryde op fra en ansættelse gennem otte år og tage videre.

Men nu fik jeg chancen hos Knauf Insulation – og tog den. Den første tid har været intens, men allerede nu kan jeg mærke, at jeg ikke kommer til at fortryde det. For mig forener Knauf Insulation det bedste fra to verdener. Her er alle den store, globale virksomheds ressourcer: "muskler" i form af markedets førende produkter og "hjerne" i form af en klar miljøprofil samt forskning og udvikling.
Samtidig er Knauf Insulation i Norden stadig "den nye dreng i klassen", selv om vi vokser og udvikler os hurtigt. Det gør min rolle ekstra spændende at møde kunder, der endnu ikke kender vores produkter, og så gøre alt, hvad der står i vores magt for at finde løsninger på netop deres specifikke behov.
Eftersom jeg bliver Knauf Insulations kontaktperson for alle produktrelaterede spørgsmål, både eksternt og internt, får jeg travlt. Det kan dreje sig om nye systemer, produkter og tilbehør, men jeg skal også sikre, at de produkter, vi sælger, har den rette kvalitet, bliver emballeret rigtigt og har den fornødne dokumentation i form af datablade, brochurer og prislister.
Jeg har indtil videre kun været i jobbet nogle uger hos Knauf Insulation, men en ting har jeg allerede lært: vi har et rigtig godt team, og vi er klar til at tage kampen op!

Daniel Tholén
Produktchef

-----

Tvivlen blev afløst af overbevisningr

Kommunens repræsentanter var lidt skeptiske over for metoden med granulat. De blev dog overbevist om fordelene ved Supafil Frame fra Knauf Insulation – og i dag er de selv overbeviste.
– Vi kan især se en fordel i granulatets evne til at blive pakket mellem bjælkerne og den brede stolpekonstruktion, man anvendte under opførelsen. Når man bruger traditionelle isoleringsplader, er der altid en risiko for, at der opstår kuldebroer i konstruktionen, siger projektleder Michael Krabsmark Kamp og energirådgiver Per Kristensen.

House Knauf

Børnehuset Krudttønden i Vemb var slidt og egentlig ikke egnet til børneaktiviteter. Det ville blive dyrt at bygge om, og til sidst blev kommunen og forældregruppen enige om at bygge helt nyt. I midten af september sidste år begyndte byggeriet under ledelse af Kenneth Skov, arbejdsleder hos entreprenøren Tømrer- & Snedkermester Torben Frandsen.
– Miljø- og sundhedsaspekterne var vigtige, fordi det var en daginstitution, vi skulle bygge. Vi valgte Knauf Supafil Frame som isolering i væggene af flere grunde. Supafil Frame er virkelig nemt at arbejde med, det klør ikke og indeholder ingen sundhedsskadelige bindemidler eller giftstoffer, som kan udledes i luften på sigt, siger Kenneth Skov og fortsætter:
– Hurtigheden er også vigtig. På netop dette byggeri kunne to mand sætte fiberdugen op på en dag, og derefter brugte vi ca. 1½ dag på selve indblæsningen af isoleringen. En mand føder maskinen med materiale, og en anden blæser materialet ind gennem dugen. Hvis man havde anvendt traditionelle isoleringsplader, ville det samme arbejde have taget to mand en uge at sætte op.

Bedre resultater
Ifølge Kenneth Skov bliver arbejdet derudover bedre udført.
– Det bliver bedre og mere præcist, især i vanskelige områder, hvor Supafil Frame selv pakker sig rundt om detaljer. F.eks. i forbindelse med rør, hvor man normalt ville være nødt til at skære isoleringspladerne til i hånden – det giver en dårligere pasform og derfor også en dårligere isoleringseffekt.
Faktum er dog, at kommunens medarbejdere – daværende projektleder Michael Krabsmark Kamp og energirådgiver Per Kristensen – var usikre på, om de teoretiske fordele ved granulaten  kunne indfries af den praktiske håndtering.
– Vores tvivl bestod i, om processen reelt kunne håndteres tilfredsstillende i praksis på en byggearbejdsplads.
– Vi er tilfredse med resultatet og vil nu holde øje med energiforbruget i huset for at være sikre på, at det holder, hvad det lover. Men vi tror helt klart, at produktet har sine fordele ved lette byggerier, hvor man bruger en bred stolpekonstruktion, der skal fyldes med isolering.

Certificerede
Ifølge Torben Frandsen er det produktet Supafil Frame i kombination med korrekt håndtering, der er nøglen til succesen.
– Der er mange forskellige producenter på markedet, men vi ville specialisere os inden for et produkt og har været på uddannelse for at blive certificeret som Knauf Insulation Partner. På den måde har kunden garanti for, at arbejdet bliver udført fagligt korrekt og i overensstemmelse med Knauf Insulations anvisninger, siger mester Torben Frandsen.
I slutningen af marts kunne børn og medarbejdere overtage det nybyggede hus, og Helle Schrøder, pædagog og leder af daginstitutionen Krudttønden, er meget tilfreds.
– For os var det vigtigt, at man byggede under hensyntagen til børnene, og sådan blev det også.

-----

Huset, der giver energi

House Knauf

Et ekstremt energivenligt hus i Auckland har fået stor opmærksomhed i medierne. Huset er mere end et passivhus, i New Zealand kaldes det for "the first Positive Energy Home" – altså et hus, der giver et overskud af energi.

Huset har skabt stor interesse, så stor, at ejerne er begyndt at tilbyde rundvisninger i weekenden for besøgende, der gerne vil vide mere om energieffektivisering.
Huset producerer el til backhaulnettet med en række energivenlige løsninger, såsom solcellepaneler, trelagsisoleringsruder, LED-belysning samt bevægelses- og dagslyssensorer. Desuden er det 254 kvadratmeter store hus isoleret med isolering og lufttætte membraner fra Knauf Insulation.
– Luftkvaliteten i vores hjem er vigtig for vores børns sundhed, siger husejeren Murray Durbin og fortsætter.
– Knauf Insulation er blevet tildelt Eurofins Gold Award for indendørsluftens kvalitet og er Greenguard Gold-certificeret, så vi vidste, at deres isolering kunne bidrage til god luftkvalitet i vores hus.

-----

Nyt skærebord gør arbejdet hurtigere

Knauf insulation

Nu er det her, Knauf Insulations eget skærebord. Håkan Jansson og Nicklas Nilsson hos Novab AB har allerede testet det, og de er enige.
– Det her skærebord slipper jeg aldrig igen, siger Håkan, og Nicklas bifalder.

Det nye skærebord er praktisk og fleksibelt og kan monteres på under et minut. Da det kun vejer 14 kilo kan det nemt flyttes mellem forskellige arbejdssteder. Og dets egenskaber gør, at arbejdet går hurtigt og nemt.
Både Håkan Jansson og Nicklas Nilsson vil gerne fortælle om fordelene.
– Det er let at flytte bordet rundt på byggepladsen og stille det op lige der, hvor man har brug for det. Med den trinløse skinne slipper man for at måle og sparer en masse tid. Vi isolerede for nylig et ridehus på mere end 3.000 kvadratmeter i Billdal, og jeg tror, at vi næsten halverede arbejdstiden. Derudover er det let at skære i nøjagtige vinkler til tagudhænget, så der ikke bliver nogen kuldebroer.
Nicklas Nilsson har tilsvarende erfaringer.
– Vi byggede et stort værkstadslokale i
Eskilstuna. Det var ikke standardmål mellem tagrygningens lister – 77 cm i stedet for 60 cm. Med skærebordet gik det hurtigt at skære stykker på 17 centimeter, og de blev helt lige takket være skinnen. Helt fantastisk. Jo tykkere materiale, du skal arbejde med, jo større er gevinsten ved at bruge Knauf Insulations skærebord.
Knauf Insulations skærebord har en patenteret skinne, der kan indstilles trinløst i forskellige vinkler. Det gør, at man kan tilskære tynde passtykker med stor præcision. Skærebordet giver knivskarpe snit, også i dobbelt materiale, fordi skinnen kan nedfældes og stabilisere materialet.
Det nye skærebræt kan også klare sammenrullet materiale med samme perfektion. Det betyder, at man hurtigt kan lave sine egne fugestykker til tætning omkring døre og vinduer.

-----