MILJØRIGTIGT INDENDØRSKLIMA TIL PISTMASKINEN

By Knauf Insulation
januar 11, 2022

Selv en udendørssport som skisport har brug for at komme under tag nogle gange. Det var også tilfældet for Göteborgs Skidklubb, der kan fejre 120-årsjubilæum.

Indtil nu havde klubben klaret sig nogenlunde med en lille barak og en container. Takket være frivillige kræfter og hjælp fra blandt andet Knauf Insulation har klubben nu kunnet bygge en stor, velisoleret garage som afløser for de gamle lokaler. 

» Denne garage er virkelig et stort løft for klubben. Nu hvor vores maskiner slipper for at stå ude under presenninger, bliver der meget pænere ude på bakken. Desuden vil maskinerne holde sig friske og intakte i meget længere tid. «

Inger Fredrikson, Gøteborg Skiklub

Inger Fredrikson, forperson Gøteborg Skiklub

Fortælleren her er Inger Fredrikson, klubbens forperson og mangeårigt medlem. Og bakken, hun taler om, er Brudarebacken lige uden for det centrale Göteborg. Her driver klubben sine aktiviteter, som ud over alpint skiløb også omfatter langrend, skihop og orientering. Maskinerne, der får lov at komme ind i varmen, er primært klubbens pistmaskine, men der er også plads til snekanoner og andet. 

» Skiklubben gør noget rigtig godt ved at tilbyde børn og unge muligheden for at stå på ski, selvom de måske ikke kan komme af sted til bjerge eller alper. «

- Kenneth Ingemarsson, Knauf Insulation

Kenneth Ingemarsson og isolering fra Knauf Insulation

Skimuligheder for børn og unge 

Isoleringen fra Knauf Insulation fandt vej til skiklubben via virksomhedens teknik- og markedschef Kenneth Ingemarsson, som selv er en dygtig langrendsløber og fortsat er aktiv. Han fortæller: 

» Da jeg hørte om klubbens planer og behov for nye lokaler, tænkte jeg, at vi måske kunne hjælpe til med noget fra vores side. Jeg synes selv, at idræt er vigtigt og har brugt mange timer både som aktiv, som træner og som engageret forælder. Skiklubben gør noget rigtig godt ved at tilbyde børn og unge muligheden for at stå på ski, selvom de måske ikke kan komme af sted til bjerge eller alper. «

Klubben var ikke længe om at takke ja og kunne i september påbegynde projektet med at bygge deres nye garage. At isoleringen desuden er markedets i særklasse mest miljørigtige var et stort ekstra plus for en så naturnær forening som en skiklub.

Produktet føles som en angorakat eller kanin.
Inger Fredrikson, forperson for Gøteborg Skiklub

Da arbejdet med at isolere vægge og tag gik i gang, opdagede de klubmedlemmer, der arbejdede med byggeriet, straks flere fordele, siger Inger Fredrikson: 

» Produktet føles som en angorakat eller kanin. Det er en utrolig dejlig isolering at arbejde med. Jeg har tidligere arbejdet med en anden glasuld, som både kløede, støvede og lugtede dårligt. Intet af dette gælder for Knaufs produkter. «

Bindemidlet, der gør en forskel 

Kenneth Ingemarsson fortæller, at de fleste, der prøver Knauf Insulations produkter, reagerer præcist ligesom Inger. Og de gode produktegenskaber skyldes i bund og grund, at man anvender Ecose i stedet for formaldehyd som bindemiddel. Ecose er selvfremstillet og patenteret – og et hundrede procent biobaseret. Resultatet er en smidig isolering, der lugter og støver meget lidt. 

» Ecose gør vores produkter langt mere behagelige at arbejde med, og de er også lette at håndtere, når det kommer til at skære til og installere. Men jeg synes, at miljøhensynet er mindst lige så vigtigt. At isolere ordentligt er en forholdsvis billig og enkel måde at spare energi på. Ved at isolere med et materiale, som i sig selv er miljørigtigt, bliver det endnu mere klimavenligt. «

I skrivende stund mangler klubben kun den sidste finpudsning på byggeriet, hvor isoleringen allerede er på plads. Og Inger ser frem til en ny sæson, måske med en vinterferie, der kommer med samme højtryk som den seneste. Forskellen denne gang er, at pistmaskinen kan komme sig i et overdækket, varmt og beskyttet miljø.

Göteborgs Skidklubb brugte Knauf Insulations glasmineraluld til trækonstruktioner, lambda 037/035. 

Det er fleksible og lette glasuldsplader til almindelig byggeisolering. Pladerne egner sig godt til at isolere både varme og akustik i vægge, tag og gulv i alle slags bygninger. 

Produktet er CE-mærket.

Hand og isolering fra Knauf Insulation