Blog

Lydisoleringer der forbedrer arbejdet

By Knauf Insulation
april 27, 2022

Uanset om det er derhjemme, på kontoret eller en kombination af begge, fortjener vi alle et sted, hvor vi kan arbejde produktivt uden forstyrrelser.

Høje støjniveauer er et stort problem, hvad enten vi arbejder hjemmefra eller pendler til et kontor. Mærkelige ringetoner, støjende makulatorer, kolleger der spiser ved skrivebordet, taler højlydt på telefonmøder eller forsøger at blive hørt i et rum med ekko – arbejde kan være udfordrende uden en god lydisolering.

Omfattende forskning understreger vigtigheden af et godt lydlandskab på arbejdet. F.eks. viser en undersøgelse af British Journal of Psychology, at hvis du kan høre nogen tale, mens du læser eller skriver, falder din produktivitet med op til 66 procent. I et andet studie blev en gruppe studerende bedt om at udføre regneopgaver, mens de blev udsat for kontorstøj, og derefter i stilhed. De klarede sig bedre, når der var stille.

Vigtigheden af privatliv

I Frankrig siger 57 procent af kontorarbejdere, at deres evne til at fokusere er påvirket af en eller flere støjkilder, mens en amerikansk undersøgelse af arbejdsvanerne blandt 40.000 kontorarbejdere viser, at der ikke er belæg for, at åbne kontorlandskaber indebærer fordele frem for lukkede alternativer. Faktisk klagede medarbejdere i åbne kontorlandskaber mere over det lydmæssige privatliv. Og privatliv er afgørende, især ved videoopkald. Folk vil have ro, og de ønsker ikke, at andre hører deres samtaler.

For dem, der arbejder hjemme, er der måske ikke støjende kolleger i nærheden, men der kan være støjende naboer, trafik, forstyrrelser fra andre personer i huset eller lejligheden, bankende varme- eller køleanlæg, tv eller andre apparater, der er for høje, og måske en hund, der gør i ny og næ.

Knauf Insulations ekspertise

Maro Puljizević er Acoustics Project Manager i Knauf Insulations Core Research and Development Department. Som en ekspert, der har besøgt adskillige arbejdspladser for at hjælpe kunderne med at forbedre deres akustiske trivsel, har han udarbejdet nogle gyldne regler for enkeltpersoners- og åbne kontorer.

”Ved enkeltkontorer bør arbejdsrummet adskilles fra omgivelserne med væg- og loftelementer med en høj lydisolerende ydeevne. Mineraluld i vægrum og over lofterne er uomgængeligt,” siger han.

”I åbne kontorlandskaber bør man bruge en masse lydabsorberende elementer og tænke i smarte kontorindretninger. F.eks. ved at adskille snakkende marketing-teams fra fokuserede regnskabsfolk. At adskille forskellige grupper ved hjælp af skabe, opslagstavler eller andre bevægelige lydbarrierer vil med sikkerhed bidrage til bedre produktivitet.”

Sådan kan Knauf Insulation hjælpe

Uanset hvor vi arbejder, er hemmeligheden bag en god akustisk sundhed og trivsel at fokusere på tre kilder til forstyrrende støj – de eksterne, interne og mekaniske – og tackle dem individuelt.

Hos Knauf Insulation tilbyder vi løsninger, der akustisk kan forbedre indkapslingen af hele det indendørs arbejdsrum, lige fra lofter og gulve til vægge og skillevægge.

Vi har løsninger til alle slags kontor- eller hjemmebyggeelementer, lige fra murstensvægge, trægulve og loftrum til gipsskillevægge, hulvægge eller betonvægge og trækonstruktioner.

Fiberstrukturen i vores mineraluld er meget effektiv i forhold til at absorbere støj, og vi tilbyder en række lydisoleringsdensiteter og -tykkelser, der kan anvendes til et hvilket som helst formål.

For at opnå exceptionel ydeevne er det bedst at kombinere vores mineraluld med Knauf-gips- eller Heraklith-træuld-plader. Løsningerne er udviklet, så de fungerer effektivt sammen og kan fintunes for at sikre maksimal ydeevne.

Tilpassede akustiske løsninger

I kontor- eller lejlighedsbygninger kan støjen fra eksempelvis en etage ovenover absorberes ved at montere Knauf-gipsplader og vores mineraluld i loftet nedenunder og justere luftsepareringen for at gøre en afgørende forskel.

Kombinationer af vores gipsplader og mineraluld er også ideelle til opgradering af eksisterende vægge, og det er let at opnå en reduktion på 10 decibel. Det betyder, at det ikke vil være muligt at høre en samtale eller råben fra rummet ved siden af, og man vil ikke kunne skelne lyde fra underholdningssystemer.

Her er et udvalg af vores løsninger, der kan tilpasses, så de lever op til et hvilket som helst akustisk behov. Ud over fremragende lydisolering byder de på exceptionel brandsikkerhed og termisk ydelse.

Vores stenmineraluld God til applikationer, der kræver større trykstyrke og højere brandmodstand samt tekniske installationsløsninger. Disse giver dog en tungere konstruktion sammenlignet med glas, som giver en let konstruktion og opfylder brandkravene i de fleste en- og flerfamiliehuse.

Vores glasuld har først og fremmest høj varmeisoleringsevne, men beskytter også mod brand og lyd. Knauf Isoleringsruller og formstykker kan bruges i de fleste konstruktioner.

Vore SUPAFIL granulat er ideel til nye bygninger, renovering og til præfabrikerede bygninger med en lang række anvendelsesmuligheder for lofter, hulmure og trækonstruktioner

Nyheder
Knauf Insulation Finland Koli Hotel view

Innovativt partnerskab for energieffektivt hotelbyggeri i den smukke Koli Nationalpark, Finland

Knauf Insulation Finland har indledt et samarbejde med Lämmin Koti OY i et spændende hotelbyggeri i Koli Nationalpark, Finland. Formålet med samarbejdet er at tilbyde glasuldsisolering af høj kvalitet og bidrage til øget energieffektivitet i byggeprocessen.

Tero Mäkinen, der er sælger for Knauf Insulation Finland, mødte ejeren af Lämmin Koti, Markku Väänänen, på hotelpladsen i Koli, hvor Lämmin Koti-teamet arbejdede med loftsisolering. Lämmin Koti fejrer sit 10 års jubilæum i år og har siden starten været specialiseret i renoverings- og byggeløsninger, der forbedrer energieffektiviteten i hjemmemiljøer.

Fokuseringen på glasuld har givet resultater.

Markku Väänänen er begejstret for samarbejdet: ”I de seneste år har vi haft et stærkt fokus på at installere glasuldsisolering, og Knauf Insulation har været en pålidelig samarbejdspartner siden begyndelsen Vi har etableret vores position i Joensuu og Norra Karelen og er nu godt kendt for vores ekspertise inden for glasuldsisolering.”

Lämmin Koti gennemfører projekter af forskellig størrelse, og den øgede efterspørgsel på ekstra isolering som følge af stigende energiudgifter har fået både boligforeninger og privatpersoner til at bestille deres tjenester. Ud over disse projekter er virksomheden nu involveret i det store hotelbyggeri i Koli, hvor isoleringen af loftet er en vigtig del af arbejdet. Selvom byggeaktiviteterne er aftaget i den senere tid, er behovet for ekstra isolering blevet ved at vokse.

Lämmin Koti har også planer om at udføre flere projekter med supplerende isolering til facader, hvor Knaufs Supafil-glasuld kan bruges til at forbedre energieffektiviteten ved renovering af ældre bygninger. Virksomheden ser et betydeligt potentiale i denne slags projekter i fremtiden og har allerede lavet vægisolering i både nye og ældre huse.

Markku Väänänen fremhæver fordelene ved Knaufs Supafil Frame-produkt og fortæller, at når man blæser Knaufs isolering ind på et mørkt og trangt loft, forstår man, hvilken fordel det er at blæse med hvid uld. ”Hvid uld virker meget bedre for installatøren, hvilket garanterer bedre arbejdskvalitet”, fortæller Markku.

Miljøvenlighed handler om mere end bare at bruge genanvendte materialer som råstof.

”Let glasuld og en stor lastkapacitet er en fordel for både os og kunden”, fortsætter Markku Väänänen. ”Stigende udgifter til brændstof og energi påvirker også os. Produktet er fremstillet af genbrugt glas og har en fremragende transportvægt i forhold til de blæste kubikmeter. Når vi kan få plads til flere hundrede kubikmeter uld i vores køretøj, sparer vi unødige transporter tilbage til lageret. Det er særligt positivt her i Norra Karelen, hvor vi skal dække store afstande.”

”Det er alt sammen relateret til Knauf Insulations bredere miljøtænkning, hvor fokus ikke bare er på råmaterialerne, men også på energien, der indgår i fremstilling og transport. Isolering var tidligere lidt ligesom at gå med en dynejakke i koldt vejr. Det handlede først og fremmest om at holde huset varmt. Vi har længe talt for et bredere syn på miljøvenlighed. Råmaterialerne i sig selv er ikke nok længere, selvom genbrugt glas er et udmærket udgangspunkt som råstof til isolering. Der er mange andre faktorer relateret til produktion og transport, som vi hele tiden forsøger at gøre mere miljøvenlige,” afslutter Markku Väänänen.

13.07.2023