Grundig uddannelse og optimal erfaring betyder bedste rådgivning

By Nicole Dendulk on december 17, 2019

Brian Jessen blev selvstændig med Jessen Tømrer & Snedker ApS for 8 år siden. Og med en baggrund som tømrer, trælastsælger, bygningskonstruktør og nu tømrermester med folk i sit brød har han alle redskaber klar i værktøjskassen til at rådgive sine kunder om at vælge de rette materialer til deres byggeri.

Som ansat tømrer overtog Brian ”Jessen Tømrer & Snedker”. Hans baggrund som bygningskonstruktør gav det ham den tekniske forståelse, der skulle til for at drive sådan en virksomhed. Men inden inden da rejste han jorden rundt som tømrer og arbejdede fast i Tyskland en tid, inden han uddannede sig som bygningskonstruktør og blev byggeleder på Als. Men også erfaringen fra trælasten har naturligvis givet ham den solide erfaring, han har i dag.

Vi vækster kun, fordi vi opfører os ordenligt

Ifølge Brians teori er den væsentlige årsag til vækst, at de altid lytter til kunderne. Som han siger: ”Vi er jo bare mennesker, så ja, der sker også fejl hos os en sjælden gang.” Fx da de valgte dampspærren i et køkkengulv fra, fordi der var kælder under. For sådan er reglerne i et etagebyggeri. Men gulvet viste sig at være et absorberbart materiale og bulede derfor op. Tre dage efter lå dampspærren på plads, og køkkengulvet var perfekt genetableret. Kunden blev lykkelig og skulle naturligvis intet betale. Så en hurtig tackling er et must, hvis vi skal lytte til Jessen Tømrer & Snedkers forretningsfilosofi. ”Den første regning er den billigste. Alt muligt bagefter er bare fordyrende”, siger Brian Jessen.

Men hvorfor vælger I egentlig Knauf isolering?

Den første oplevelse med Knauf var fra Trælasten i Rødding. Brian husker tydeligt, da de skulle begynde at sælge produktet. Fra starten brugte de kun stenuld – og senere kom glasulden. Men så kom Knauf på markedet. Og det var meget billigere i indkøb. I løbet af de næste par år blev Knauf dominerende på markedet og ikke bare pga. prisen. Faktum er, at det ikke klør eller støver så meget. Ja, medarbejderne synes, at det er dejligt at bruge Knauf. Så det har stor indflydelse på valget.

Jessen Tømrer & Snedker sætter gerne sit ry på spil for Knauf

Virksomheden bruger begge materialetyper: Formstykker og indblæsning. Og de følger altid beskrivelserne fra Knauf – men de lytter naturligvis også til arkitekter, rådgivere og andre fagfolk. For der er stadig fordomme om, at det ”sætter sig” og falder sammen! Men Brian gør, hvad han kan for at overbevise rådgiverne om, at Knauf ER bedre og sprøg derfor nu og da om dokumentation for det modsatte. Heldigvis er Brian teknisk dygtig til at vælge: Hans fortid som sælger hos en trælast har givet ham den nødvendige erfaring for, hvad der virker og er bedst at vælge rent økonomisk.

Alle mand på plads – og nu også med rotationsordning

I dag sidder Brian Jessen i eget firma på 9 år. For 8 år siden var de 10 mand. Nu er de 33. Og i ugen med efterårsferie ”lejer” Brian 7 ekstra mand ind for at komme kundernes behov i møde. Som han stolt siger: ”Vi har ikke selv haft nogen tilovers i den tid, vi har været i gang!”. Det er også vigtigt for ham at tilbyde sine medarbejdere alsidige opgaver. Så i et kæmpe projekt i Horsens, der kører med mange gentagelser over de næste 3 år, skaber han rotation og lader gamle hold lære nye op. ”Det skaber trivsel ikke at køre med gentagne arbejdsopgaver så længe”, slutter han.