NYHEDER

Fra selvstændig erhvervsdrivende til byggeleder hos virksomhed med vækststrategi
By Nicole Dendulk on May 20, 2019
Fra selvstændig erhvervsdrivende til byggeleder hos virksomhed med vækststrategi

I 2000 udviklede HM Gruppen A/S en strategi for løbende vækst – både i takt med tidens forandringer, men også som støtte i jagten efter gode medarbejdere. Snedkeren Claus Dalskov blev ansat som byggeleder. I dag er han blandt andet ansvarlig for kontakten med Knauf Insulation og har specielt uddannet personale, der udfører indblæsningen af isoleringsmaterialet.

Claus Dalskov er 54 år gammel, og har været byggeleder i tre år. Han har erfaring med at lede en byggeplads fra sin tid som selvstændig erhvervsdrivende. Han stortrives på sit job, er glad for at følge med udviklingen og ser sig selv forblive hos HM Gruppen i mange år. Selve virksomheden fylder 150 år inden for kort tid. Så skal erfaringerne naturligvis fejres. Men en ting er fest, en helt anden ting er det vigtige arbejde i hverdagen, hvor det aldrig har været mere relevant at udføre energirenoveringer end netop nu.

Bedre økonomi og højere livskvalitet

Byggelederen Claus Dalskov har med sin omfattende viden om trækonstruktioner lært, hvor utrolig vigtigt det er at kombinere alt, hvad han ved med de nyeste metoder, teknikker og materialer, som fx Knauf Insulations produkt Supafil. Han fortæller at materialet er utroligt nemt og hurtigt at arbejde med – og at både pris og kvalitet slår andre lignende produkter. En anden vigtig grund til at vælge at arbejde med materialet er, at det giver god økonomi i byggeriet. Derudover er det meget nemmere at indblæse isoleringen end at rulle det ud som tæpper, der let skaber kuldebroer og forværrer muligheden for at reducere energispildet. I dag er det vigtigt med en fremtidsorienteret energirenovering, så Claus i HM Gruppen kan stå for udførelsen, beskytte miljøet og give tilfredse kunder en højere livskvalitet.

Ansætter udsatte unge

Som medarbejder i en solid og bredt baseret virksomhed i Holbæk ser Claus lyst på fremtiden. HM Gruppen A/S føler et stort ansvar for at uddanne fremtidens dygtige håndværkere – for at imødekomme politikerne, men også for at tage det nødvendige sociale ansvar for unge lærlinge, for eksempel ved at integrere udsatte grupper i byggebranchen.

Byggelederens syn på fremtiden

– Der hersker ingen tvivl om, at det er miljøet der vil få første prioritet gennem lang tid fremover. Det er både spændende og rigtigt godt – for det er den vej vi skal gå! Vi skal reducere vores udslip af kuldioxid og forbedre energiforbruget – og dermed miljøet, siger Claus og tilføjer afslutningsvis:

– Men i virkeligheden kan alt ske!