NYHEDER

Fra engelsk pub til nordiske huse
By Nicole Dendulk on august 30, 2019
Fra engelsk pub til nordiske huse

Det kunne være et mysterium. Hvad har en ølflaske i en engelsk pub til fælles med isoleringen i en nybygget dansk boligbygning? Du kan tænke over det, mens vi tager et kig på både cirkulær økonomi og engelsk geografi.

St Helens er en by i England, som ligger lidt ca. 20km uden for Liverpool. Her er der ca. 100.000 indbyggere, og her ligger et af Knauf Insulation storte anlæg til fremstilling af glasuldisolering til det europæiske marked.

Glasgenbrug på tværs af gaden

Historisk set har glas været af stor betydning for St Helens, noget der blev styrket for lidt over et år siden. I begyndelsen af 2018 blev der åbnet en ny genanvendelsesanlæg - på tværs af gaden fra Knauf Insulation’s fabrik - hvor mere end 60.000 tons glasflasker og glasbeholdere om året bliver til energieffektiv isolering. Bag initiativet er Knauf Insulation sammen med Veolia, et globalt firma med aktiviteter inden for vandtjenester, affaldshåndtering og energi.

350 millioner flasker om året

Det nye genanvendelsesanlæg i St Helens har mange fordele. Her recirkuleres glas svarende til 350 millioner flasker hvert år i stedet for at blive spildt. Strukturen sikrer levering af råvarer og viser også en klar stillingtagen til cirkulære økonomi.

Genbruge og minimere og genbruge

Cirkulær økonomi er inspireret af naturens egen cyklus og handler om, at skabe et økonomiske kredsløb med den højest mulige værdi længst muligt. Alle produkter skal være biologisk nedbrydelige eller på en eller anden måde genindføres i den teknologiske cyklus. Enkelt forklaret, er det vigtigt at genbruge, og minimere spil så meget som muligt. At bygge en fabik der tager sig af glasflasker fra nærliggende pubber (og selvfølgelig fra mange andre kilder) og har en fabrik lige ved siden af, der producerer et energieffektivt isoleringsprodukt, der består af 80% genbrugt glas - dette er hvad cirkulær økonomi handler om.

Cirkulær økonomi The Knauf Insulaton Way

Se filmen om Cirkulær økonomi!