ET BÆREDYGTIGT OG UNIKT KVALITETSSTEMPEL

By Knauf Insulation on oktober 05, 2021

Det er vores mål at sikre byggerier, som er gode for miljøet med sundhed og trivsel i centrum. Declare Label viser kunderne, at de tager et godt og miljørigtigt valg ved at vælge Knauf Insulation – den eneste leverandør af mineraluldsisolering i Europa, som har fået kvalitetsstempel på glasuldsgranulat.

The Red List er en liste over stoffer, som er bedømt som sundhedsfarlige af internationale sundhedsorganisationer. Declare Label er et bevis på et højt niveau af transparens, som gør det muligt for os producenter at dokumentere, at vores produkter ikke indeholder nogen forbudte kemiske stoffer.


Grønnere byggerier.

Vores glasuldsgranulat, Supafil, er den første glasuldsisolering til indblæsning, som er certificeret i Europa af Declare Label. Produktet består i sin helhed af Red List Free-materialer, 80 % er fremstillet af genvundet glas, og det resterende materiale består af rene naturressourcer – mindre end 1 % udgøres af blødgøringsmidler. Certificeringen er også en nøglefaktor for at opnå point i Green Building Rating-systemet, som fokuserer på bæredygtige og sunde byggematerialer. Det er værd at nævne, at også vores formstykker og ruller fik samme certificering i Europa i 2021.


Miljøbevidste kunder.

I takt med at verden er blevet mere miljøbevist, er dette en vigtig milepæl i vores arbejde. Kunden vil informeres om, hvad byggematerialet faktisk indeholder, og hvordan det påvirker miljøet, også i slutningen af materialets livscyklus – og hvordan materialet kan påvirke deres eget helbred. Declarestemplet er en enkel måde at undersøge produktindholdet på og en troværdig kilde, som kunden kan henholde sig til.

Declare Red List Free Logo

For at opfylde kravene til Declare Labels niveau ”Red list free” kræves transparens omkring indholdet i produkterne og deres miljøpåvirkning gennem hele livscyklussen.