Efter regn kommer der solskin i London

By Knauf Insulation on januar 29, 2021

I bydelen White City i London er der sket ting og sager. Området har fået en reel ansigtsløftning, og som kronen på værket har verdens største børsnoterede detailhandelsvirksomhed, Westfield, satset stort med et iøjnefaldende butikscenter.

Drømme møder udfordringer

Med mere end 150.000 kvadratmeters butikker, restauranter og oplevelsessteder er den glasindrammede bygning en naturlig del af Westfields portefølje, der allerede dækker bredt verden over. Den strålende glaskonstruktion er enhver arkitekts drøm og samtidig enhver byggeentreprenørs mareridt – eller i det mindste en reel udfordring. Både når det kommer til brandbeskyttelse, regnbeskyttelse og akustik, byder konstruktionen på rigeligt af begge dele.

 

Mod vejr og vind   

Knauf Insulation levererede Rocksilk RainScreen Slab som en del av regnafskærmningssystemet til de udvendige stenbeklædte facader i konstruktionen og også til den stenbeklædte trappeopgang og elevatorområdet indendørs.  Rocksilk RainScreen Slab giver høj ydeevne og installationsfordele for både kunde og installatør.

Produktet behandles med et vandafvisende tilsætningsstof for at sikre, at bygningsstrukturen er beskyttet mod gennemtrængende regn, og det kan også installeres med en af de to flader ind til underkonstruktionen.

Lyd- og lysoplevelse  

For at gøre enkelthed og hurtighed til et kendetegn har Knauf Insulation udviklet mange smarte løsninger. Med høj termisk ydeevne, fleksibilitet og effektivitet var valget ikke så svært for Westfield. Rocksilk RainScreen Slab har desuden fremragende akustiske egenskaber, som var et must i denne spektakulære bygning for at overholde både lydisoleringskrav og lydabsorptionskrav. Samtidig må oplevelsen af rum i indkøbscenteret selvfølgelig ikke gå tabt.

Med miljøet i fokus  

Hele projektet for Westfield London er et af de større for Knauf Insulation. Vigtigere end nogensinde er naturligvis miljø og bæredygtighed. Knauf Insulations avancerede emballeringsteknik Supakube komprimerer materialet og gør det lettere at transportere og opbevare, hvilket selvfølgelig er en fordel både ud fra et logistik- og miljøsynspunkt.

Så trods det regnfulde klima skinner solen snart på det nye White City. Og Knauf Insulation kan med stolthed se tilbage på projektet og sin deltagelse i fremtidens største shopping-oplevelse.

 

… og i Birmingham

Også for det gamle flytårn i Birmingham var udfordringerne mange, da det historiske, klassiske element i bybilledet skulle opdateres. I dag står en endnu højere, men mere moderne lufthavnsbygning med ny teknik. Her anvendes Earthwool RainScreen Slab – et produkt af sten- og mineraluld, som indeholder et vandafvisende tilsætningsstof. Det er hurtigt og enkelt at installere og kan let skæres til for en præcis montering, selv ved svært tilgængelige passager. Materialet i produktet er ikke-brændbart og har den højeste Euroclass A1-reaktion inden for brandsikring. En afgørende faktor for en bygning i et lufthavnsområde. Produktet har desuden exceptionelt gode akustiske egenskaber.

 

Da også dette projekt, som så mange andre, blev gennemført i miljøets og bæredygtighedens tegn, var det vigtigt at vælge det rigtige materiale og benytte eksperter på området. Knauf Insulation fungerede som partner og teknisk rådgiver og var stærkt involveret i alle de tekniske udregninger, der kræves til en sikker og moderne bygning. I dag kan Birmingham bryste sig af et helt nyt flytårn, som våger over byens flyrejsende. I regn og sol.

Westfields indkøbscenter i London

Westfield galleria i London