ECOSE® Technology ti år

By Knauf Insulation on april 16, 2020

Fem spørgsmål...

For ti år siden lancerede Knauf Insulation en ny og revolutionerende teknik, ECOSE® Technology. Et bindemiddel fremstillet af naturligt dyrket materiale uden tilsat formaldehyd.

Naturligvis blev der stillet en række spørgsmål – fra tømrerne, der arbejdede med isolering, til bygherrerne og de besluttende myndigheder.

Sådan lød det dengang. Se det som en lille historielektion eller påmindelse om, hvor hurtigt en ny banebrydende teknik kan blive en naturlig del af vores hverdag.

Hvordan fungerer ECOSE® Technology?

Ved at omdanne et naturligt organisk materiale til en inert polymer i en proces skabes et exceptionelt stærkt bindemiddel, som binder partikler, f.eks. mineraluldsfibre i isolering, sammen.

Hvorfor vil produkter fremstillet med ECOSE® Technology være miljømæssigt mere bæredygtige end andre, sammenlignelige produkter, der fås?

Produkter fremstillet med ECOSE® Technology er miljømæssigt mere bæredygtige, fordi de har den ekstra fordel af at indeholde en naturlig harpiks, som er op til 70 procent mindre energiintensiv end andre traditionelle bindemidler. ECOSE® Technology erstatter traditionelle kemikalier og giver dermed mulighed for mere avancerede og miljømæssigt bæredygtige produkter. Eftersom der ikke tilsættes formaldehyd eller fenol i ECOSE® Technology, bidrager det også til at reducere vores CO2-udslip endnu mere.

Hvordan adskiller mineraluld med ECOSE® Technology sig synligt fra traditionel mineraluld?

Produkterne adskiller sig via farverne og naturligvis emballagen. I kraft af den nye teknologi får mineralulden en karakteristisk brun farve, som vi ikke har valgt, men som

opstod naturligt! ECOSE® Technology-varemærket og -logogrammet er klart synlige på alle emballager, hvor den nye teknologi anvendes og er en forsikring om, at der absolut ikke er tilsat nogen formaldehyd, akryl, fenol, farvestoffer eller kunstige farvestoffer i det valgte Knauf Insulation-produkt.

 

Hvorfor er ECOSE® Technology blevet valgt, hvis nuværende produkter anses for at være miljømæssigt bæredygtige?

Miljømæssig bæredygtighed handler om kontinuerlige forbedringer og at flytte de tekniske grænser. Vi mener, at det altid er muligt at skabe forbedringer. Denne udvikling

drives af vores intensive forsknings- og udviklingsprogram, hvor vi forsøger at realisere vores ønske om at give kunderne innovative produkter, der opfylder markedets voksende behov for miljømæssigt mere bæredygtige byggematerialer, og vores fælles satsning på større miljømæssig bæredygtighed i alle aspekter af vores forretning. Ikke mindst for at reducere energiforbruget og dermed bidrage til at mindske CO2-udslippet.

 

Hvorfor bruges ECOSE® Technology ikke i hele Knauf Insulations sortiment af

mineraluldsprodukter?

Det kommer den også til! Teknologien er med succes blevet anvendt til glas- og stenuld og vil gradvis blive indført i hele vores sortiment i overensstemmelse med vores kunders ønsker.

 

... og nu fem spørgsmål

Ti år er gået, siden bindemidlet ECOSE® Technology blev lanceret. I takt med at interessen for klima- og miljøspørgsmål er øget, er også interessen for Knauf Insulations miljøvenlige isolering vokset.

Men hvordan ser det ud i øjeblikket og for fremtiden? Vi stillede en række aktuelle spørgsmål til Kenneth Ingemarsson, teknisk chef og markedschef hos Knauf Insulation Skandinavien.

Hvordan har ECOSE® Technology udviklet sig i KIs sortiment?

– Meget positivt, eftersom både vi som virksomhed og vores kunder sætter pris på ECOSE® Technology. I dag har vi principielt konverteret alle vores produkter, formstykker og ruller, til ECOSE® Technology. På de skandinaviske markeder anvender alle produkter bindemiddelsteknologi med ECOSE® Technology.

Hvordan er ECOSE® Technology blevet modtaget af branchen og i miljødebatten?

– Ved miljøcertificering af boliger er lavlambda-isolering bestemt en vigtig parameter, men derudover giver vores ECOSE® Technology mange fordele i forbindelse med miljøcertificering. For eksempel understreger miljøcertificeringssystemet LEEDv4 vigtigheden af at reducere udslippet af flygtige organiske forbindelser i luften. Her kan ECOSE® Technology bidrage med maksimale point, fordi den ikke indeholder tilsat formaldehyd. Faktum er, at ECOSE® Technology er certificeret som højeste standard af Eurofins, Indoor Air Comfort Gold og desuden har opnået A+-mærkning i Frankrig.

Knauf Insulation tilbyder isolering med stadig lavere lambdaværdi. I dag har isoleringen lambda 34 eller 32, mod tidligere 37. Hvor vigtigt er det med en lav lambdaværdi?

– Meget vigtigt, især på den lange bane! En bygning har en lang levetid. Hvis energieffektiviteten forbedres med 8-12 procent, opnår man store energibesparelser med tiden. Når man tænker på de øgede krav til byggebranchen, hvor lavere energiforbrug har højeste prioritet, er isolering med lav lambdaværdi en indlysende vej at gå. ECOSE® Technology plus lav lambdaværdi er en enestående kombination.