Drange Bruk vælger EcoBatt – for økonomien og arbejdsmiljøet
By Nicole Dendulk on september 06, 2019
Drange Bruk vælger EcoBatt – for økonomien og arbejdsmiljøet

Det norske byggefirma Drange Bruk AS bruger gerne EcoBatt fra Knauf Insulation til deres projekter. Og man er overbevist om fordelene ved EcoBatt:

– God pris, klør ikke og er garanteret støvfri, siger driftsleder Lars-Erik Offernes.

Siden starten i 1986 har Drange Bruk AS udviklet sig fra savværk og høvleri til et succesfuldt byggefirma med otte medarbejdere.

– Vi bygger og renoverer villaer, hytter og garager, hovedsagelig i området omkring Bergen. Sommeren er særlig hektisk, da mange sommerhusejere i Os kommune ønsker vores hjælp. Firmaets beliggenhed i Lysekloster er værdsat af vores kunder, som kan laste byggematerialer direkte på deres både, siger Lars-Erik Offernes, driftsleder hos Drange Bruk.

"Vi vælger EcoBatt så meget som muligt"

Denne vinter fik Drange Bruk til opgave at bygge en to-etagers villa på Hegglandsdalsveien syd for Bergen. Villaen er af typen Julie, en praktisk bolig på 152 kvadratmeter med klassisk udseende og en planløsning med alle de funktioner, man kan have brug for. I forhold til den vigtige isolering faldt valget på Knauf Insulations EcoBatt.

– Vi vælger EcoBatt så meget som muligt, når vi bygger – af flere grunde. Først og fremmest er det økonomisk og godt for arbejdsmiljøet. Mine tømrere er meget tilfredse med EcoBatt, når den hverken klør eller støver, siger Lars-Erik Offernes.

EcoBatt er ligesom al anden glasuld fra Knauf Insulation fremstillet af 80 procent genbrugsglas og indeholder et biobaseret bindemiddel uden tilsat formaldehyd. Andre fordele ved EcoBatt er lavt energiforbrug i produktion, højeste brandklasse, fugtresistens, varme- og lydisolering og at det er nemt at arbejde med.

Godt samarbejde

Lars-Erik Offernes har ofte kontakt med Knauf Insulations sælgere og har også en dialog om udviklingen af visse produkter, så de passer til Drange Bruks behov og opfylder nye tekniske krav.

– Samarbejdet med Knauf Insulation fungerer godt. Vi er meget tilfredse med logistik, respons og pris, afslutter Lars-Erik Offernes.

Huset på Hegglandsdalsveien er leveret og klart, og indflytningen vil ske i midten af maj. I samme område bygger Drange Bruk nu yderligere to villaer. Betonpladerne er på plads, og husene skal isoleres til august – med EcoBatt naturligvis.