NYHEDER

DCH lægger stor vægt på det tekniske partnerskab
By Anonymous on oktober 23, 2018

Danish Container House er knap et år gammel – og dengang var en værktøjskasse det eneste, Rasmus Fynshave ejede. I dag er de 10 mand i en opvarmet fabrikshal med eget malerværksted. Produktet har ændret sig fra hipstersmart til topklasse ved både at opfylde folks ønsker og følge lovgivningen.

Rasmus Flyvhave solgte sin virksomhed og fik en idé i Australien: At ombygge brugte skibscontainere til boliger, butikker og tilbygninger mm. Han kontaktede en arkitekt, der straks blev fyr og flamme. Men den nye partner, Frank Rasmussen, takkede nej, da han så fabrikshallen: Træer groede op gennem taget. Smadrede vinduer. I dag står Frank alligevel for alt det administrative, mens Rasmus selv er idémageren. 

Hvorfor lige vælge Knauf?

Containerens trapezprofiler har skarpe knæk på pladerne – så formstykker eller ruller er uegnede. Ved indblæsning kommer isoleringen ind i alle krinkelkroge, så man undgår kuldebroer. Og miljøbelastningen formindskes fx ved at undgå spild af 5 cm’s kanter fra måtterne. Arbejdsmiljøet bliver også bedre ved bare at sætte en støvsugerslange op! Og så er produkterne bedre at røre ved – også selvom man skal anvende sikkerhedsudstyr.

Bæredygtighed og god kvalitet i højsædet

Rasmus fortæller: Vi skaber bæredygtigt byggeri ved at forbedre de brugte skibscontainere. Det er selvfølgelig vanskeligt at skabe et 100 % CO2-neutralt produkt pga. transport af husene. Men granulat af genbrugsmaterialer til gulve og anvendelse af miljørigtige cementprodukter betyder, at det hele nærmest kan genbruges én gang til, når huset skal skrottes.

Samlebånd og færdigt produkt på 4–6 timer

Hallen er et opvarmet værksted, hvor medarbejderne bygger færdige containerboliger i løbet af 4–6 timer fra ankomst af modul til kundens færdige bolig inkl. køkken og bad. Samlebåndstankegangen betyder, at de kan skabe alt inhouse. Også sætte Knauf Frame fiberdug op og blæse Supafil løsuldsgranulat ind – ja, Rasmus er imponeret over, hvor let det er. Til sidst maler de og beklæder med udvalgt facadebeklædning.

Partnerskab på mange planer

Knauf indgår i fællesskabet ved nye opgaver og gennemgår alle tænkelige konstruktioner, så opgaven kan løses optimalt. Tæt samarbejde er ren win-win. Husene lever i øvrigt op til de høje BR 2020 efter gældende energi/isoleringskrav. DCH er den eneste husproducent, der undgår kuldebroer – aluprofil på vinduer dog undtaget, men hér sætter de 3-lags vinduer i, slutter Rasmus Fynshave.

Følg Danish Container House på Facebook og LinkedIn – og velkommen ind på https://www.danishcontainerhouse.dk – hvor du kan læse mere.