NYHEDER

Botrygg i Linköping – Valgte EcoBatt efter testen
By Thomas Pompe on januar 22, 2018

Linköpings FC og ejendomsselskabet Botrygg blev dannet samme år, i 2003.Hver for sig fortæller de en succeshistorie: I slutningen af oktober fejrede fodboldholdet sit andet nationale mesterskab i træk, og deres hjemmebane Linköping Arena – ejet og drevet af netop Botrygg – udvikles løbende. 

Simon Lönn, Indkøbschef, Botrygg

Linköpings FC og ejendomsselskabet Botrygg blev dannet samme år, i 2003.Hver for sig fortæller de en succeshistorie: I slutningen af oktober fejrede fodboldholdet sit andet nationale mesterskab i træk, og deres hjemmebane Linköping Arena – ejet og drevet af netop Botrygg – udvikles løbende. 

– Med de to nordlige tårne vil stadion være komplet, siger Simon Lönn, indkøbschef hos Botrygg.

Virksomhedens historie begynder egentlig i 1981, da ejendomsselskabet Duvkullen HB blev grundlagt i Linköping. Men det var i 2003, hvor det blev omdannet til Botrygg AB, at tingene tog fart. Målet dengang som nu var at bygge, eje og administrere ejendomme i svenske vækstregioner. 

I dag administrerer selskabet omkring 3000 lejligheder i Linköping, Norrköping, Örebro, Stockholm og Göteborg. Selskabet vokser med omkring 500 lejligheder om året – Uppsala er en ny interessant region – og strategien er at bygge for sig selv.

– Vi er vores egne entreprenører. Forklaringen er enkel, vi vil have kontrol over omkostningerne og kvalitet i hele kæden, siger Simon Lönn.

Profileret projekt
Linköping Arena, som blev indviet i maj 2013, er et af Botryggs mest pro lerede projekter. Arenaen skulle erstatte den slidte Folkungavallen, som i stedet skal rives ned og give plads til 700-900 boliger. Linköpings kommune og Botrygg kom frem til en løsning for det store stadionbyggeri, hvor hjørnestenen er, at kommunen i 25 lejer anlægget for et aftalt beløb.

Siden da er Linköping Arena vokset med de to sydlige tårne, otte etager høje, som rummer en skole og erhvervslejemål. Og lige nu er man ved at bygge de to nordlige tårne – hhv. 8 og 14 etager høje – som giver plads til i alt 230 erhvervslejemål.

– Det laveste tårn, som er klar til indflytning i december, lejes samlet af kommunen. Det andet tårn, som skal stå færdigt til næste efterår, udlejes samlet til en ekstern operatør.

Alle kunne teste
At bygge stort, effektivt og succesfuldt er med andre ord ikke noget nyt for Botrygg. De to igangværende byggerier er dog lidt anderledes.

– Vi interesserer os for medarbejdernes arbejdsmiljø, og det var vores kontakt hos XL-BYG i Linköping, som fortalte os om Knauf Insulation, og at deres isolering både klør og støver mindre, siger Simon Lönn. Så Botrygg bestilte en prøvepalle hjem, og så k alle involverede – pladschef, værkførere og tømrere– mulighed for at klemme og føle på isoleringen og testbygge en mur med EcoBatt.

Fuldt tilfredse
– Så der var ingen tvivl. Efter testen besluttede vi os for Knauf Insulation, men det handlede selvfølgelig også om, at produktet har en fornuftig pris i forhold til kvaliteten, og at vi kunne få direkte leveringer fra Knauf Insulations centrallager i henhold til en leveringsplan, som vi aftalte, siger Simon Lönn.

Og det bliver til mange lastbiler. De to tårne kræver tilsammen 32.000 kvadratmeter isolering i tykkelser fra 45 til 195 millimeter.

– Vi er fuldt tilfredse! Vi vurderer ganske vist hvert nyt projekt for sig, men jeg tror, alle er enige om at fortsætte med at bruge Knauf Insulation.