NYHEDER

Bedre lambdaværdi og en bedre forretning
By Nicole Dendulk on May 06, 2019
Bedre lambdaværdi og en bedre forretning

I søndre Växjö vokser en ny populær og bæredygtig bydel frem. Vikaholm. 
Her bygges boliger, indgangstorv, park, børnehaver og ældreboliger – blandt andet af GBJ Bygg. Det anerkendte byggefirma har allerede gennemført 14 kædehuse og er nu midt i sit eget lejeprojekt Kvarteret Dörren.

Kvarteret Dörren består af fire identiske firetagers huse i puds og med saddeltag. Mellem husene vil der blive anlagt en fælles gård med frugttræer og plads til dyrkning. Totalt står nybyggeriet for 58 lejeboliger med to eller tre værelser og køkken. Længst nede i et af husene er der også et butikslokale, som var et krav fra kommunen og noget der var nødvendigt i området, forklarer Patrik Wiklund, som er projektleder hos GBJ Bygg. De første lejere vil være i stand til at flytte ind til ferien, i juni–juli 2019, resten forventes at være på plads i slutningen af september til oktober.

Meget på hver palle

De fire huse er bygget med præfabrikeret beton og har loft med ventilatorrum og opbevaring. Og isoleringen kommer i vid udstrækning fra Knauf Insulation.

– Vi er glade for at vælge Knauf Insulation, det er gode produkter, og vi har et godt forhold til sælgeren hos XL-BYGG Alvesta, siger Patrik Wiklund, projektleder hos GBJ Bygg, og fortæller at det er Ecobatt med lambda 35, som bruges til både eksterne og indvendige vægge. Indvendigt drejer det sig om badeværelsesvæggene. Der er flere fordele ved Ecobatt, synes Patrik. Dels har de en vældig god lambda værdi, og dels er isoleringen komprimeret ordentligt, hvilket betyder, at der bliver plads til meget på hver palle.

Ekstra godt, at den er lugtfri

En bedre lambda værdi og en bedre forretning, opsummerer en tilfreds projektleder og fortsætter:

– Jeg synes selv at det virker fantastisk godt! En del hos os mener desuden, at det er ekstra godt, fordi den er lugtfri. Men det er klart, at det kan tage et stykke tid, før det sætter sig hos alle. Sådan er det jo, når der tages nye produkter ind. For eksempel siger Patrik, at det i starten er lidt vanskeligt, da man skal bruge den specielle kniv fra Knauf Insulation, og at det er vigtigt at holde kniven rigtigt.

– Men det lærer man hurtigt og så går det nemt. Og selv om det er Ecobatt, som er det store produkt i dette projekt, har GBJ Bygg faktisk valgt endnu et Knauf Insulationprodukt til Kvarteret Dörren.

– Vi bruger byggemåtte på rulle som den sidste isolationsbeskyttelse i vinden, og det har også fungeret meget godt.