BÆREDYGTIG ISOLERING ER EN SELVFØLGE I BÆREDYGTIGE BYGGELØSNINGER

By Knauf Insulation
januar 25, 2022

Efter flere års forskning har den norske virksomhed EON Element i år lanceret en unik byggeløsning, der er klimasmart i alle led. EON valgte Knauf som leverandør af isolering til virksomhedens standardprodukt. Valget blev primært begrundet i miljøhensyn, men også andre faktorer spillede ind. 

Det produkt, som EON tilbyder, er en patenteret løsning af færdige byggeelementer til ydervægge. Ved stort set at eliminere kuldebroer er det lykkedes EON at øge isoleringsevnen med 20 % sammenlignet med traditionel byggeteknik. Elementerne leveres som væg- og hjørnemoduler i standardmål, hvilket gør håndteringen enkel og letter byggeprocessen. 

» At bygge med elementer indebærer, at man helt undgår spild på byggepladsen. Der er et vigtigt miljøaspekt ved vores produkt. At det siden bidrager til meget energieffektive huse er selvfølgelig endnu vigtigere og giver en langsigtet positiv effekt for klimaet «, siger Leif WestgårdHead of sales and administration hos EON Element. 

Enkelt at opnå lavenergistandard 

Byggeelementerne fra EON egner sig lige godt til etplans- og etageejendomme, hvor de danner en skal, der isolerer rigtig godt. Det skyldes dels den isolering, som findes i elementerne, dels de fraværende kuldebroer. Dermed kan et hus opnå lavenergistandard med relativt begrænset ekstra indsats i form af yderligere isolering. 

Takket være konstruktionen kan elementerne fra EON også demonteres og genbruges, når en bygning ikke længere skal anvendes. På den måde bliver elementløsningen miljørigtig både under byggeriet af en ejendom og under dens levetid – og senere i en ny bygning, når den eksisterende løsning er udtjent. 

I sidste ende var det miljøhensyn, der gjorde, at vi valgte Knauf som standardløsning til isolering. Deres klare miljøprofil stemmer godt overens med vores egen virksomhed.
Leif Westgård, EON Element

Knauf – et selvfølgeligt standardvalg takket være miljøprofilen 

Hvis en kunde ønsker det, kan EON specialbygge elementer, der er isoleret med det materiale, kunden ønsker. Men det er virksomhedens standardprodukt, som står for omkring 90 procent af alt salget. Og til standardproduktet har EON altså valgt isoleringsprodukter fra Knauf, både glasuldsgranulat og plader. 

» I sidste ende var det miljøhensyn, der gjorde, at vi valgte Knauf som standardløsning til isolering. Deres klare miljøprofil stemmer godt overens med vores egen virksomhed «, siger Leif Westgård. 

Han fortæller videre, at det er den patenterede ECOSE-teknologi med det helt biobaserede bindemiddel, som gør, at virksomheden har et stort forspring i forhold til andre leverandører på markedet. 

Det har også vist sig, at de, der arbejder med at samle elementerne, foretrækker isoleringen fra Knauf frem for andre, da den opleves behageligere at arbejde med. De sætter pris på, at produkterne dårligt nok støver eller lugter, at man slipper for kløe, og at materialet er smidigt under installationen. 

Noget, som EON Element også værdsætter, er den lokale repræsentation, som Knauf har i Norge. 

» Takket være den lokale tilstedeværelse har vi kunnet drøfte forskellige løsninger og rådføre os med personer, der har kunnet give hurtig feedback og er velorienterede om vores lokale forhold med hensyn til love, normer og lignende «, afslutter Leif Westgård.